ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]



Ενημερωτικό του αιρετού  στο  ΚΥΣΔΕ
          Νεκτάριου Κορδή
εκλεγμένου  με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 3/7/2014

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
   Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Πέμπτη 3-7-2014 σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
  1. Εγκρίθηκε κατόπιν ακροάσεως η μετάταξη εκπαιδευτικού σε προσωρινή θέση Διοικητικού υπαλλήλου για σοβαρούς λόγους υγείας.
  2. Εξετάστηκαν διάφορα θέματα αναφορικά με τις αιτήσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. για μετάθεση στην Ειδική Αγωγή. Πιο συγκεκριμένα:
ü  Έγινε δεκτές τρείς ανακλήσεις αιτήσεων μετάθεσης.
ü  Απορρίφθηκαν 14 αιτήσεις μετάθεσης σε ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΔΥ γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια.
ü  Συζητήθηκαν 46 αμφισβητούμενες αιτήσεις μετάθεσης για ένταξη σε ειδική κατηγορία και συνάφεια μεταπτυχιακού. Εξ αυτών 19 εντάχθηκαν σε ειδική κατηγορία μεταθέσεων ομόφωνα. Σε 10 περιπτώσεις μειοψήφισα για ένταξη σε ειδική κατηγορία. Πρόκειται για περιπτώσεις σοβαρής αναπηρίας η οποία δεν εντάσσεται στο άρθρο 13 του ΠΔ 50/96. Τέλος μειοψήφισα σε 5 περιπτώσεις συνάφειας μεταπτυχιακού ενώ εγκρίθηκαν και 2 αιτήσεις συνάφειας μεταπτυχιακού και διδακτορικού. Οι υπόλοιπες 10 αιτήσεις απορρίφθηκαν.
   Στο σημείο αυτό σας ενημερώνουμε για το ποιοι εκπαιδευτικοί ανήκουν σε ειδική κατηγορία μετάθεσης:
Το άρθρο 13  του ΠΔ 50/96 αναφέρει:
«Κατά τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις  των εκπαιδευτικών λειτουργών μετατίθενται ή τοποθετούνται κατά προτεραιότητα συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους:
α) Οι εκπαιδευτικοί που έχουν παιδιά τα οποία χρειάζονται ειδική θεραπευτική αγωγή ή εκπαίδευση και είναι τυφλά, κωφά ή βαρήκοα, αυτιστικά, σπαστικά πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, που χρήζει μεταγγίσεων αίματος, λευχαιμία, αιμορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιμοκάθαρσης, ΑΙDS, σύνδρομο DΟWΝ και σκλήρυνση κατά πλάκας τετραπληγικής ή παραπληγικής μορφής καρκίνο σε μεταστατικό στάδιο και νόσο του Crohn. Για την απόδειξη των λόγων αυτών απαιτείται βεβαίωση Β/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής (πλέον ΚΕΠΑ) στην οποία θα εκτίθεται και το ιστορικό της ασθένειας.
β) Οι εκπαιδευτικοί που έχουν τέσσερα ή περισσότερα άγαμα παιδιά, τα οποία δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Στο σύνολο των παιδιών υπολογίζονται και όσα φοιτούν σε ανώτατες ή ανώτερες δημόσιες σχολές του εσωτερικού ή ισότιμες του εξωτερικού, εφόσον αυτά δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους, δεν βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο ή έτος σπουδών ή δεν φοιτούν για απόκτηση δεύτερου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλους. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή 25ου έτους της ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις.
γ) Οι εκπαιδευτικοί που οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους πάσχουν από μεσογειακή αναιμία που χρήζει μεταγγίσεων αίματος, λευχαιμία, αιμορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιμοκάθαρσης, ΑΙDS και σκλήρυνση κατά πλάκας τετραπληγικής ή παραπληγικής μορφής καρκίνο σε μεταστατικό στάδιο και νόσο του Crohn.  Η προτεραιότητα για τις μεταθέσεις (περ. α &γ)  ισχύει και για τις μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή ( μέσω ΚΥΣΔΕ) όσο και για τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις της ίδιας περιοχής (μέσω ΠΥΣΔΕ). Η προτεραιότητα για τις μεταθέσεις στην περ. β ισχύει για τις μεταθέσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.
Το Άρθρο 17 του Ν. 3402/2005 (ΦΕΚ 258 17-10-2005 τ.Α') αναφέρεται στη Δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία:
«Οι μορφές αναιμίας δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική, ισοδυναμούν, ως προς τα ιατρικά και κοινωνικά προβλήματα που προκαλούν στους πάσχοντες, προς την ομόζυγη μεσογειακή αναιμία, και οι πάσχοντες τυγχάνουν των ευεργετημάτων που απολαμβάνουν κατά νόμο όσοι πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία .
Η Παρ. 8 του άρθρου 1 του Ν.3194/03 ΦΕΚ 227/Α αναφέρεται στη Σκλήρυνση κατά πλάκας:
«Οι εκπαιδευτικοί που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας προτάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, αμέσως μετά τους υποψήφιους που είναι πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογενείας ή πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία. Η πρόταξη αυτή εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις μεταθέσεων - αποσπάσεων και τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών.
Τέλος η νόσος Hodgkin, No Hodgkin και Willebrand:
« Με την Αριθμ. 19 Απόφαση της 217ης/18.9.08 Ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και την αριθμ. 1/4,5-2-2009 Πράξη του ΚΥΣΠΕ θεωρείται ότι εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 13 «ειδικές κατηγορίες μετάθεσης» του Π.Δ. 50/1996».
   Στο σημείο αυτό να τονίσω ότι το ΚΥΣΔΕ ομόφωνα συμφώνησε στην αναγκαιότητα ένταξης και νέων σοβαρών ασθενειών στην ειδική κατηγορία μεταθέσεων. Απαιτείται άμεσα η συγκρότηση ειδικής επιτροπής για το σκοπό αυτό και η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Από τη Δευτέρα 7 Ιουλίου  θα ξεκινήσει η συζήτηση για τις ειδικές κατηγορίες των Γενικών Μεταθέσεων και τις αμφισβητούμενες αιτήσεις. Στη συνέχεια θα γίνουν οι μεταθέσεις της Ειδικής Αγωγής για να περάσουμε στις μεταθέσεις των Μουσικών, Καλλιτεχνικών & Διαπολιτισμικών.


Αθήνα 6/7/2014



Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,6984517453
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr)


Βίκυ Αναγνώστη,
αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6979778287,
ηλ.δ/νση:vanagnosti@gmail.com)



                     εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  των

Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]