ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18.8.2014
ΘΕΜΑ: «Η εκπαιδευτική κοινότητα και η κοινωνία του Πειραιά στέκονται αλληλέγγυοι στην προσπάθεια του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών του Πειραιά. Καμία πράξη μίσους δεν πρόκειται να σταματήσει το έργο του σχολείου».

Τη νύχτα της 14ης Αυγούστου, άγνωστοι εισέβαλλαν στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά στην Παλιά Κοκκινιά προξενώντας ζημιές και βανδαλισμούς στο εκπαιδευτικό υλικό του σχολείου, καθώς και στις αίθουσες διδασκαλίας. Οι δράστες, οι οποίοι υπέγραψαν τις πράξεις τους με συνθήματα μίσους, επιχείρησαν μεταξύ άλλων, να αποσπάσουν και ηλεκτρονικό υλικό από τον υπολογιστή του σχολείου.  
Η επίθεση στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά καταδικάζεται από σύσσωμο τον εκπαιδευτικό κόσμο και από την κοινωνία της πόλης, η οποία στέκεται διαχρονικά αλληλέγγυα στο έργο του σχολείου. Οι αποτρόπαιες πράξεις βανδαλισμού και η επίθεση σε ένα χώρο εκπαίδευσης, ο οποίος φιλοξενείται σε σχολικό συγκρότημα, αποτελεί ακραία πράξη μίσους, καταδικαστέα από όλους.
Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών του Πειραιά επιτελεί εδώ και μία δεκαετία σημαντικότατο έργο κοινωνικής ένταξης των ανθρώπων, οι οποίοι ωθούμενοι από τις περιστάσεις βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας. Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας αλλά και η πολυεπίπεδη στήριξη των ανθρώπων από άλλες χώρες, που διαβιούν στην Ελλάδα κατέστησαν το σχολείο φάρο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για ολόκληρη την κοινωνία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στον Πειραιά και θα συνεχίσει να είναι σύμμαχος κάθε εκπαιδευτικής προσπάθειας που στοχεύει στην αναβάθμιση της ζωής των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους ή τις πεποιθήσεις τους. Οι πράξεις ρατσιστικού μίσους θα βρίσκουν πάντα απέναντί τους την εκπαιδευτική κοινότητα, την κοινωνία του Πειραιά και όλους τους πολίτες της χώρας.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]