ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

 ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Α΄ Β΄  Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ & ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ 
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
   Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης ( χιλιάδες κενά-ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μηδενικοί διορισμοί, προσλήψεις αναπληρωτών, δήθεν ‘‘αξιολόγηση’’, διαθεσιμότητα-απολύσεις εκπαιδευτικών, νέο πειθαρχικό δίκαιο, διώξεις εκπ/κων - αυταρχικοποίηση, υποχρεωτικές μετακινήσεις, περαιτέρω ανάπτυξη του εξετασιοκεντρικού χαρακτήρα του Λυκείου κ.α.).
   Η κυβέρνηση των μνημονίων, όσο ακόμα παραμένει στην εξουσία, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Ολοκληρώνει την κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή, ξεπουλά το δημόσιο πλούτο της χώρας!
   Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στον κυβερνητικό άξονα που διαμορφώθηκε απέναντί μας. Να σταματήσουμε τον κατήφορο, να αναδιατάξουμε και να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις της αντίστασης και της προοπτικής!
   Η ενότητα της αριστεράς, ιδιαίτερα στα πρωτοβάθμια σωματεία, δεν είναι απλά μια συνθήκη ανάσχεσης, αλλά παίρνει τα χαρακτηριστικά πολιτικής αναγκαιότητας. Μπορούμε να αντιληφθούμε ότι δεν είναι μόνο αυτά που μας ενώνουν πολλά, αλλά και αυτά που μας χωρίζουν μπορούν να γίνουν η δύναμή μας για την αλλαγή της κοινωνίας μας. Μιας πολιτικοποιημένης κοινωνίας που θα  μπορεί να συνδιαλέγεται και να επιλέγει αυτόνομα το μέλλον της.
   Ως μέλη αυτής της παράταξης, νιώθουμε την ανάγκη και την υποχρέωση να αφουγκραστούμε την κραυγή αγωνίας της κοινωνίας για την αναγέννηση της πολιτικής, που θα δημιουργεί μέσα από τις διαφοροποιήσεις και θα οδηγεί σε συγκλίσεις μέσω ενός πολιτικού διαλόγου με δημοκρατική ειλικρίνεια.
Όταν λοιπόν, μπαίνει θέμα πια επιβίωσης, όταν καταπατιέται κάθε έννοια δημοκρατίας, όταν στα πάντα κρεμιέται ένα πωλητήριο, όταν η ίδια η κυβέρνηση δρα σε αντίθεση ακόμη και με το Σύνταγμα, όταν η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι απλωμένη παντού, τότε η αριστερά οφείλει να συνδιαμορφώσει ένα αγωνιστικό, αριστερό, δημοκρατικό, και αντιμνημονιακό μέτωπο αντίστασης. Να καθορίσει τις κόκκινες γραμμές που θα σώσουν ζωές και συνειδήσεις. Μια τέτοια κίνηση αποτέλεσε και η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ που συγκροτήθηκε από τις Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις, την Αγωνιστική Παρέμβαση, ανένταχτους και αγωνιστές εκπαιδευτικούς. Εκτιμώντας θετικά τη δράση των αιρετών μας στο προηγούμενο ΠΥΣΔΕ θεωρούμε αναγκαία και εφικτή τη συνέχιση της κοινής μας προσπάθειας με στόχο την εκλογή πλέον και των δύο αιρετών στο ΠΥΣΔΕ της Γ΄Αθήνας.    
Μέσα στα πλαίσια αυτά απευθυνόμαστε στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, αλλά και σε κάθε ανένταχτο αριστερό και προοδευτικό συνάδελφο καλώντας τους σε μια πρώτη σύσκεψη την ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 13:30 στα γραφεία της Β΄ΕΛΜΕ (Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω) με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της εκπ/σης σε σχέση και με τις επικείμενες υπηρεσιακές εκλογές.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Α΄ Β΄  Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]