Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΥΣΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΠΥΣΔΕ ΚΟΚΛΑ – ΜΑΛΑΓΑΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Αναλγησία δίχως όρια

            Στη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ Αττικής στις 28/8/2014 ένα από τα θέματα συζήτησης αφορούσε τις αιτήσεις των συναδέλφων για άδεια άνευ αποδοχών (ενός έτους). Από τις 45 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν μόνο οι 14 και απορρίφθηκαν οι υπόλοιπες, με το αιτιολογικό ότι έχουμε ελλείψεις καθηγητών και η τρόικα δεν επιτρέπει νέες πιστώσεις για αναπληρωτές. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι ένας αναπληρωτής στοιχίζει στο ελληνικό δημόσιο τα μισά χρήματα από έναν μόνιμο και ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ήταν πέντε αποχωρήσεις για μία πρόσληψη νέου συναδέλφου. ΕΛΕΟΣ! Εθνική υπερηφάνεια για τη συγκυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Ο περιφερειακός διευθυντής, κ. Γκίνης, ταυτίστηκε πλήρως με την παραπάνω λογική και έκοψε τις άδειες των συναδέλφων που αφορούσαν: α) συζύγους που εργάζονταν στο εξωτερικό (σπρωγμένους από την ανεργία που επιβλήθηκε στη χώρα μας), με αποτέλεσμα να οδηγεί τους συναδέλφους σε αδιέξοδο και τελικά στην παραίτηση οριστικά από την υπηρεσία και β) ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών τους (προσόν και αυτό επιβεβλημένο για την περίφημη αξιολόγησή τους).
            Θεωρούμε απαράδεκτη την πρακτική του περιφερειακού διευθυντή να μην εγκρίνει τις άδειες άνευ αποδοχών, πράγμα που αποδεικνύει την ανάλγητη στάση όλης της πυραμίδας της διοίκησης, και τον καλούμε να αναθεωρήσει την απόφασή του και να εγκρίνει τις υπόλοιπες άδειες.
Αναμένουμε…

Οι αιρετοί ΑΠΥΣΔΕ Αττικής

Κόκλας Μπάμπης (τακτικός)

Μαλαγάρης Θοδωρής (αναπληρωματικός)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου