Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
e-mail: pead2014@gmail.com.  
Αθήνα, 6  Σεπτεμβρίου    2014
Α΄ΦΑΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ: «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν»
Μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση  προκαλεί στον κόσμο των αναπληρωτών καθηγητών ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  που περιλαμβάνεται στην α΄ φάση προσλήψεων. Παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες του Υπουργού της Παιδείας και τη δημιουργία ελπίδων για 22.500, άλλοτε για 19.500- σήμερα για 16.500 -  κενά εκπαιδευτικών και για αρχικές προσλήψεις 14.500  αναπληρωτών τελικά οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών δευτεροβάθμιας αφορούν μόνο 500 άτομα ενώ ο αριθμός των κενών  ίσως είναι και τριπλάσιος. Αλήθεια είναι δυνατόν με τον αριθμό αυτόν να καλυφθούν  οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα γυμνάσια και τα λύκεια που η λαλίστατη ηγεσία του υπουργείου ανακοίνωνε και μάλιστα πριν τον αγιασμό;
Μεγαλύτερη όμως έκπληξη και αγανάκτηση προκαλούν στον εκπαιδευτικό κόσμο οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας: «Τώρα, λοιπόν, λέω για πρώτη φορά ότι οι 19.500 δεν είχαν εξασφαλιστεί. Δεν είχαμε βρει τα λεφτά γι’ αυτούς».
Είναι πλέον σίγουρο πως για ακόμη μια χρονιά η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις , όχι μόνο δεν πραγματοποίησε κανένα μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικού αλλά ούτε και τους απαραίτητους διορισμούς αναπληρωτών , αφήνοντας ακάλυπτες χιλιάδες οργανικές θέσεις σε όλη την Ελλάδα και οδηγώντας έτσι  τη δημόσια εκπαίδευση σε διάλυση.
Η απροσδόκητη και ανεύθυνη  συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας παραπέμπει συνειρμικά στην έκφραση  «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν»  (Λουκιανός ,Πώς δει ιστορίανσυγγραφείν).
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
                                                        ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου