Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΣΔΕ ΣΤΙΣ 21/4/2016

           Ενημερωτικό του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ
           Νεκτάριου Κορδή
εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων
Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 21/4/2016   
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
    Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Πέμπτη 21 Απριλίου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
1.       Έγιναν δεκτές 8 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους ή για σοβαρούς λόγους υγείας.
2.       Εκλήθη σε ακρόαση εκπαιδευτικός που ζητεί μετάταξη σε προσωρινή θέση διοικητικού υπάλληλου για σοβαρούς λόγους υγείας.
3.       Συζητήθηκαν οι προτάσεις για τον ορισμό μελών-εισηγητών της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων για το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ.
4.       Σχετικά με το θέμα των παραιτήσεων των εκπαιδευτικών  να τονίσουμε την  τεράστια αδικία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί σε σχέση με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα εξ αιτίας των χρονικών περιορισμών που διέπουν το καθεστώς του δικαιώματος υποβολής αίτησης παραίτησης για τη συνταξιοδότησή τους (κάτι που δεν υφίσταται στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα όπου οι υπάλληλοι υποβάλλουν ελεύθερα αίτηση οποιαδήποτε στιγμή). Οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν αυτή τη στιγμή, υποβάλλουν την αίτησή τους το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου  και η υπαλληλική σχέση λύνεται αυτοδίκαια με το τέλος του διδακτικού έτους, στις 30/6.  Φέτος, λόγω Πάσχα, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων παραίτησης μετατίθεται στις 4/5/2016.  Με τα δεδομένα αυτά –και ενόψει της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού- χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα υποχρεωθούν, σε συνταξιοδότηση με τους όρους που θα επιβάλλει το νέο νομικό πλαίσιο, κάτι που δε θα συμβεί με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Για την αποκατάσταση της αδικίας επιβάλλεται να υπάρξει, άμεσα, νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει ότι οι εκπαιδευτικοί που θα υποβάλλουν (επειδή έτσι υποχρεώνονται να πράξουν) την αίτηση παραίτησης μέχρι τη λήξη της προθεσμίας πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν με τους όρους του ισχύοντος αυτή τη στιγμή ασφαλιστικού καθεστώτος και όχι με αυτούς που σχεδιάζεται να ψηφιστεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
5.        Τέλος πρέπει να ικανοποιηθεί και το δίκαιο αίτημα πολλών εκπαιδευτικών η λύση της υπαλληλικής σχέσης να γίνεται με τη λήξη του σχολικού έτους στις 31 Αυγούστου και όχι νωρίτερα.   
   Σας Ευχόμαστε καλό Πάσχα και προσωπική Ανάσταση σε όλους και όλες που αγωνίζονται και αγωνιούν για την εκπαίδευση!

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς
Αθήνα 22/4/2016  


Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr
  Άκης Λουκάς   
  αιρετό αναπλ. μέλος του ΚΥΣΔΕ   
 ( τηλ.:6974320189, 
 ηλ.δ/νση: loukasevangelos@gmail.com                     εκλεγμένων  με το ψηφοδέλτιο  των

Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου