ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΑΛΑΓΑΡΗ
Την Παρασκευή 15/04/2016 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ήταν μια μεγαλειώδης και μαχητική συγκέντρωση που ήρθε να προστεθεί στις καλύτερες αγωνιστικές στιγμές του κλάδου. Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν με την συμμετοχή την πλήρη αντίθεση τους στο σχέδιο που πρότεινε το Υπουργείο Παιδείας για προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που καταδικάζει σε αδιοριστία κυρίως τους έχοντες πολλά χρόνια προϋπηρεσίας. Παράλληλα δήλωσαν την ανυποχώρητη στάση και τη βούληση τους να παλέψουν ώστε να υλοποιηθούν οι προτάσεις του κλάδου όπως αυτές ψηφίσθηκαν στο 17οσυνέδριο της ΟΛΜΕ για ένα ενιαίο σύστημα διορισμών μονίμων – αναπληρωτών για άμεσους μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, για κατάργηση του ν. 3848/2010, για αύξηση των δαπανών για την Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση.
Δυστυχώς όμως δεν έλειψαν ορισμένα πολύ δυσάρεστα γεγονότα που προκλήθηκαν από ελάχιστα επώνυμα στελέχη μιας συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης αυτής των Παρεμβάσεων που με ανεπίτρεπτες πρακτικές και μεθοδεύσεις έδρασαν σε βάρος εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στην προσπάθεια τους να τους φιμώσουν ώστε να μην ακουσθούν οι ψηφισμένες θέσεις της ΟΛΜΕ επιβάλλοντας τις δικές τους απόψεις. Πιο συγκεκριμένα:
1) το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ, εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων!!! και το αιρετό μέλος στο Υπηρεσιακό συμβούλιο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Ανατολικής Αττικής επίσης των Παρεμβάσεων παρενέβησαν και εμπόδισαν με φωνές λεκτικές επιθέσεις και προπηλακισμούς τον Αντιπρόεδρο της ΟΛΜΕ να κάνει δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. με συνέπεια να μην ακουσθούν οι θέσεις της ΟΛΜΕ. Αντί αυτών των θέσεων ακούσθηκαν οι προσωπικές απόψεις του προαναφερόμενου αιρετού της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αδιάψευστες μαρτυρίες οι σχετικές εικόνες που μετέδωσε η πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε.
2) την ίδια περίπου πρακτική ακολούθησαν και στη συνάντηση που έγινε με τον Υπουργό Παιδείας όταν κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης που είχε ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας διέκοπταν και με συνεχείς παρεμβάσεις βοηθούσαν αντικειμενικά τον Υπουργό Παιδείας και όχι τον μαχόμενο κλάδο.
3)Μετά το τέλος της συνάντησης και κατά την έξοδο από το Υπουργείο Παιδείας ο Αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ που συνοδευόταν από άλλα δύο μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δέχθηκαν προπηλακισμούς και απόπειρα βιαιοπραγίας από τον εν λόγω αιρετό της Πρωτοβάθμιας.
Είχα αποφασίσει να σιωπήσω και να μη δημοσιοποιήσω τα όσα συνέβησαν γιατί αντικειμενικά αυτά τα γεγονότα δυσφημούν τον κλάδο μας, βλάπτουν την ενότητα του και την ανάγκη της συνέχισης του αγώνα.
Επειδή όμως προκλήθηκα βάναυσα από την κοινή δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων ΔΕ-ΠΕ στα ΔΣ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και κατηγορήθηκα ότι διαστρέβλωσα τις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου, αναγκάζομαι να καταθέσω την αλήθεια. Καμία διαστρέβλωση των θέσεων της ομοσπονδίας δεν υπήρξε. Ο Αντιπρόεδρος με όσο το δυνατόν πιο μαχητικό τρόπο υποστήριξε αυτές τις θέσεις όπως άλλωστε κάνει και το σύνολο της παράταξης των ΣΥΝΕΚ που εκπροσωπεί χωρίς εκπτώσεις ταλαντεύσεις και με ανυποχώρητους αγώνες. Ευτυχώς για τον ίδιο και την παράταξη του και δυστυχώς για εκείνα τα στελέχη και την παράταξη τους που μετήλθαν τέτοιων αντιδημοκρατικών πρακτικών και μεθόδων υπάρχουν όλα εκείνα τα ηχητικά και βιντεοσκοπικά ντοκουμέντα που τον δικαιώνουν. Πάνω απ’ όλα τον δικαιώνουν οι δεκάδες αναπληρωτές που παραβρέθηκαν στην συνάντηση και με ενθουσιασμό αποδέχθηκαν τις θέσεις της ΟΛΜΕ και με συνεχή χειροκροτήματα επιβράβευσαν την προσπάθεια του Αντιπροέδρου να τις εκφράσει.
Η πορεία και οι αγώνες του καθενός από εμάς για τη προστασία της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης και τη δικαίωση των εκπαιδευτικών είναι γνωστοί και έχουν χαραχθεί στη συνείδηση των συναδέλφων. Συνεπώς οποιαδήποτε προσπάθεια λασπολογίας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας γυρίζει πίσω σε αυτούς που την εκτοξεύουν. Θα τους συμβούλευα λοιπόν ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να σιωπήσουν για το δικό τους συμφέρον.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.
ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
Υ.Σ. θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση της γραμματείας των ΣΥΝΕΚ - ΜΕΤΑ

1 σχόλιο:

  1. Προφανως υπαρχει ενας σοβαρος λογος για ολα αυτα ... η σαπιλα της ΟΛΜΕ και τα συντεχιακα συμφεροντα που εξυπηρετει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bottom Ad [Post Page]