Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 9/6/2016

           Ενημερωτικό του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ
           Νεκτάριου Κορδή
εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 9/6/2016
  
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

    Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 9 Ιουνίου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

1.      Απορρίφθηκαν 2 αιτήσεις εκπαιδευτικών για αναδρομική μετάθεση.
2.      Έγινε δεκτή 1 αίτηση εκπαιδευτικού για ένταξη σε ειδική κατηγορία μετάθεσης.
3.      Εξετάστηκαν αιτήσεις αποδέσμευσης εκπαιδευτικών για μετάταξη σε Διοικητικές θέσεις. Η θέση μας ήταν η αποδέσμευση όλων των αιτούντων να γίνει με μεταφορά θέσης και πίστωσης κάτι που εφαρμόστηκε στην πλειονότητα των αιτήσεων εκτός από ορισμένες περιπτώσεις σε δομές άλλων υπουργείων ή σε μη εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Παιδείας. Υπενθυμίζουμε ότι η αποδέσμευση δε σημαίνει μετάταξη αλλά αποτελεί το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωσή της.
4.      Σχετικά με τη διαδικασία των μεταθέσεων, μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται η έκδοση της εγκυκλίου υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων Μετά τη συγκέντρωση, την αποστολή και τον έλεγχο των οργανικών κενών, θα πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις με την εξής σειρά: Ειδική Αγωγή, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Διαπολιτισμικά και Γενική εκπαίδευση. Η διαδικασία αυτή μπορεί να ολοκληρωθεί στο διάστημα 23-24 Ιουνίου
5.      Οι αιτήσεις για αμοιβαία μετάθεση υποβάλλονται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των γενικών μεταθέσεων.
6.      Οι μετατάξεις εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο αλλά και από την Β/θμια στην Α/θμια και το αντίστροφο, εξετάζονται από το ΚΥΣΔΕ μετά τις μεταθέσεις και εφόσον υπάρχει οργανικό κενό στην αιτούμενη περιοχή μετάταξης.
7.      Με τα δεδομένα αυτά οι αποσπάσεις σε ΠΥΣΔΕ προσδιορίζονται πλέον για τα τέλη Ιουλίου και αφού ολοκληρωθούν οι αποσπάσεις σε φορείς, σε Διευθύνσεις και την Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς
Αθήνα 9/6/2016  


Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,6931211545
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr
  Άκης Λουκάς   
  αιρετό αναπλ. μέλος του ΚΥΣΔΕ   
 ( τηλ.:6974320189, 
 ηλ.δ/νση: loukasevangelos@gmail.com                     εκλεγμένων  με το ψηφοδέλτιο  των

Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου