Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην εκπαίδευση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στην τελευταία ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ (2/6/2016) αναφερόταν χαρακτηριστικά: 
" Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση οφείλει να μην προχωρήσει σε καμία νομοθετική πράξη χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και παρέμβαση της ΟΛΜΕ και των επιστημονικών εκπαιδευτικών ενώσεων. Οποιαδήποτε αλλαγή που θα αποδομεί το δημόσιο σχολείο και θα υποβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, με όποιο «περιτύλιγμα» και αν παρουσιαστεί, θα βρει απέναντι τόσο το εκπαιδευτικό κίνημα, όσο και την ελληνική κοινωνία. 
Οι όποιες αλλαγές σε αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα και βιβλία πρέπει να γίνουν σε επιστημονική - παιδαγωγική βάση με μόνο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας του δημόσιου σχολείου, και οπωσδήποτε μετά από ενημέρωση –παρέμβαση του κλάδου.
Η τρίωρη μείωση διδακτικού ωραρίου των υπευθύνων εργαστηρίων Φυσικών επιστημών και Πληροφορικής (πρόσφατα ψηφισμένη τροπολογία), η φημολογούμενη μείωση ωρών μαθημάτων στο Γυμνάσιο, και οι όποιες αποσπασματικές και αιφνιδιαστικές παρεμβάσεις στα ωρολόγια προγράμματα με μειώσεις ωρών, εκτιμούμε ότι δεν αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ποιότητας των μαθημάτων, αλλά στην εξοικονόμηση προσωπικού, στη βάση των μνημονιακών δεσμεύσεων λιτότητας και περικοπών που καταδικάζουν σε αδιοριστία και ανεργία χιλιάδες συναδέλφους μας αναπληρωτές.
Η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, η κάλυψη των οργανικών κενών με διορισμούς μόνιμων εκπ/κών και των λειτουργικών με αναπληρωτές σύμφωνα με τις θέσεις της ΟΛΜΕ, αποτελεί για μας κομβικό σημείο". 
Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν απόλυτα τις θέσεις αυτές! Με τα δεδομένα αυτά πλέον ένας δρόμος υπάρχει:  Μόνιμοι, αναπληρωτές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, ενωμένοι στον αγώνα για τη σωτηρία της Δημόσιας εκπαίδευσης και για την προστασία των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, να πλαισιώσουν τα σωματεία τους, ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα Νεκτάριε. Ξέρω ότι έχεις πολλές αρμοδιότητες, αλλά θα ήθελα με κάποιο τρόπο να με ενημερώσεις γιατί τέτοιο χαστούκι στον κλάδο ειδικά της Οικιακής Οικονομίας; Ενα μικρό σχολείο μέχρι 8 τμήματα, πόσες ώρες να δίνει σε έναν συνάδελφο και ο ίδιος αντίστοιχα να προσφέρει στα παιδιά; Οικιακή Οικονομία=Διατροφή, Ανθρώπινες σχέσεις, Πρώτες έννοιες στην Οικονομία, Αγωγή υγείας, και όλα όσα θεώρησε ο Υπουργός σε προηγούμενη συνέντευξή του, απαραίτητα να διδάσκονται οι μαθητές. Και τώρα; Γιατί αυτό; Δεν υπάρχει άλλο μάθημα να είναι τόσες λίγες ώρες;
    Αν θέλεις, απάντησέ μου σε παρακαλώ. Όλος ο κλάδος ΠΕ15 ζει με έναν τεράστιο φόβο τις τελευταίες μέρες, αλλά και θυμό... Πανεπιστήμιο βγάλαμε και εμείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή