ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  5910896                                                                          
Αιγάλεω 19/02/2017

Υποδοχή μαθητών προσφύγων στο 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου

            Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 14:00 οι καθηγητές της Β’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής θα καλωσορίσουμε τους 40 μαθητές από το ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας του Σκαραμαγκά που θα ξεκινήσουν στο 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου απογευματινά μαθήματα. Η αλληλεγγύη του εκπαιδευτικού κλάδου απέναντι στους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων που διεξάγονται με τη συμμετοχή ΗΠΑ – ΕΕ είναι συνεχής. Μετά από την περσινή ανταπόκριση των συναδέλφων στη συλλογή τροφίμων – ρούχων, καλούμαστε να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες στη μαθητική κοινότητα. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι αναφαίρετο για όλους, ανεξάρτητα από  καταγωγή και θρησκεία. Οι εκπαιδευτικοί θα σταθούμε για μια ακόμα φορά στο ύψος του λειτουργήματός μας, με ανθρωπιά, κόντρα σε λογικές ξενοφοβίας, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας. Βοηθούμε έμπρακτα μέσω της ενημέρωσης να διαλυθούν οποιεσδήποτε επιφυλάξεις της τοπικής κοινωνίας σε ζητήματα υγιεινής. Μετά από ενημέρωση από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας  έγινε  σαφές ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της καθαριότητας και της θέρμανσης των χώρων και ότι όλοι οι μαθητές  έχουν  εμβολιαστεί. Απομονώνουμε  οποιαδήποτε  ακραία φωνή.
Διεκδικούμε:
  • Ένταξη των προσφύγων στο πρωινό ωράριο λειτουργίας των σχολίων με ενίσχυση των δομών κατά το δυνατό από τη νέα σχολική χρονιά.
  • Χρήση του εκπαιδευτικού  δυναμικού της  δευτεροβάθμιάς  μας  και πρόσληψη του επιπρόσθετου απαραίτητου  προσωπικού  καθηγητών.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστεί αξιοπρεπής ζωή σε όλους τους πρόσφυγες, με έμφαση στη στέγη, τη σίτιση, την περίθαλψη και την παιδεία.



Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]