ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

 ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ
                                                                                                                                              1 Ιουνίου 2017
Με έκπληξη  διαβάσαμε την ανακοίνωση – καταγγελία των Παρεμβάσεων, στην οποία διαστρέφεται η πραγματικότητα  σε ό,τι αφορά τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Η τακτική της συκοφαντίας, που είναι δεδομένο ότι  δεν ωφελεί τον κλάδο, έχει κοντά ποδάρια. Για την αποκατάσταση  της αλήθειας λοιπόν, οφείλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Στη χτεσινή (30/5/17)  τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, αφού συζητήθηκε το θέμα της επιλογής διευθυντών, αποφασίστηκε μετά από πρόταση της ΔΑΚΕ, να μεταφερθεί η συνεδρίαση σε έκτακτο ΔΣ την επόμενη μέρα  (1/6/17), προκειμένου να έχει  γίνει γνωστή  η Υπουργική απόφαση και η ερμηνευτική εγκύκλιος  με τις λεπτομέρειες της όλης  διαδικασίας,  που δεν είχε ακόμη δημοσιοποιηθεί.
Οι συντάκτες της καταγγελίας «ξέχασαν» αυτό το γεγονός, κατηγορώντας τις ΣΥΝΕΚ ότι σε  δήθεν σύμπραξη με τη ΔΑΚΕ βάζουν «φίμωτρο στην Ομοσπονδία και επιχειρείται να υποταχτεί ένας ολόκληρος κόσμος στην κυβερνητική πολιτική και στον οδοστρωτήρα της αξιολόγησης».
Οι ΣΥΝΕΚ έχουν ξεκάθαρες θέσεις, οι οποίες είναι γνωστές από τις  προτάσεις τους στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και από τις δημόσιες ανακοινώσεις τους (https://synekde.wordpress.com/ ).
Το ποιοι και πώς βάζουν φίμωτρο στην ΟΛΜΕ και φρενάρουν τους αγώνες του κλάδου στο ζήτημα της διεκδίκησης της δημοκρατίας στο σχολείο,  με κυρίαρχο το  ρόλο του Συλλόγου διδασκόντων, αποδεικνύεται από την αφωνία που έχουν επιδείξει, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις  που κατέθεσαν οι ΣΥΝΕΚ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα μετά από την ακυρωτική απόφαση του Σ.τ.Ε.
Κορύφωση αυτής της τυχοδιωκτικής τακτικής, είναι η προσπάθειά τους να έρχονται  τώρα ως τιμητές,  και ερήμην του κλάδου (συνεδριάσεις ΔΣ, ΓΣ ΕΛΜΕ, ενημερώσεις, κ.ά)  να καλούν τους συναδέλφους  και τους αιρετούς σε αποχή από τις διαδικασίες επιλογής διευθυντών, εκβιάζοντας  με όποιο τρόπο μπορούν  για να παρθούν αποφάσεις  προς αυτή την κατεύθυνση,  στη λογική «ή περνάει η άποψή μας, ή σας καταγγέλλουμε».
Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες  μπορούν πλέον  να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]