ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

     ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝ.Ε.Κ.
     ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
      Οκτώβριος 2017

Τη χρονική περίοδο που διανύουμε κορυφώνεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει τις διαδικασίες αξιολόγησης του Νόμου Βερναδάκη στους δημοσίους υπαλλήλους, στους οποίους συμπεριέλαβε και τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν προσωρινά σε διοικητικές θέσεις.
Για να αντιμετωπίσει την αντίδραση που συνάντησε από τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση προχώρησε με μία απαράδεκτη απεργοσπαστική νομοθετική ρύθμιση, ψηφίζοντας το Ν.4489/21-9-17 με τον οποίο εκβιάζονται με αποκλεισμό από θέσεις ευθύνης, όσοι δεν πάρουν μέρος στις διαδικασίες της αξιολόγησης.
Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς σε διοικητικές θέσεις, προχώρησε και σε επιλεκτική ενεργοποίηση διατάξεων του ΠΔ 152/13.
Το κίνημα των εκπαιδευτικών με την καθολική του αντίδραση και με σκληρούς αγώνες στο πρόσφατο παρελθόν ακύρωσε στην πράξη το ΠΔ της αξιολόγησης.
Για τις δυνάμεις των ΣΥΝ.Ε.Κ. είναι προφανές ότι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις δεν πρέπει να υποκύψουν στους νέους εκβιασμούς, αλλά να συμμετέχουν στην απεργία- αποχή που κήρυξε η ΟΛΜΕ στα πλαίσια της απεργίας – αποχής της ΑΔΕΔΥ.
Και ναι μεν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο της αξιολόγησης για το Δημόσιο (Νόμος Βερναδάκη) εξαιρεί τους εκπαιδευτικούς, ωστόσο το πρώτο βήμα έγινε με την ενεργοποίηση του ΠΔ 152, προκειμένου ακόμα και οι προσωρινά απασχολούμενοι σε διοικητικές θέσεις συνάδελφοι, να συμπεριληφθούν στη διαδικασία. Είναι γνωστή εξάλλου η δεσμευση του 3ου μνημονίου η οποία προβλέπει αξιολόγηση για τους εκπαιδευτικούς που θα συνάδει με την αξιολόγηση των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων.
Για το επόμενο επομένως διάστημα, ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, μετά και την ενεργοποίηση του ΠΔ 152, οι εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας για επικείμενη αξιολόγηση στελεχών και αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας, αλλά και οι «διαβεβαιώσεις» του ότι «δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών», οφείλουν να ανεβάσουν την αγωνιστική επαγρύπνηση του κλάδου.
Το εκπαιδευτικό κίνημα απαιτεί ΤΩΡΑ την άμεση κατάργηση όλου του αντιδραστικού πλαισίου της αξιολόγησης.
Ο κλάδος μας έχει σαφείς θέσεις απέναντι στην αξιολόγηση, οι οποίες στηρίζονται στις ψηφισμένες αποφάσεις των Συνεδρίων και των Γενικών μας Συνελεύσεων. Δεν υποχωρούμε ούτε βήμα από αυτές. Είναι ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτούμε την όποια κυβερνητική επιλογή γυρίζει δεκαετίες πίσω τη δημόσια εκπαίδευση. Η αντίδρασή μας θα είναι άμεση και δυναμική, όπως έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν.


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]