ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΔ ΓΙΑ ΕΕΚ:

ΜΕΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ" ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ξεδιπλώθηκε το ακραίο και αγοραίο νεοφιλελεύθερο σενάριό της:


• Καθιέρωση πρότυπων (όχι πειραματικών) ΕΠΑΛ!

• Καθιέρωση (επαναφορά) της κατάρτισης σε μεταγυμνασιακό επίπεδο! Ίδρυση παντού (από υπουργεία, επιμελητήρια, οργανώσεις εργοδοτών και εργαζομένων) σχολών μαθητείας μετά το γυμνάσιο. Άρα μαθητεία ανηλίκων και πρόωρη στενή κατάρτιση και όλα στους ιδιώτες....

• Τα πρότυπα ΕΠΑΛ και σε 2 χρόνια ΟΛΑ τα ΕΠΑΛ θα έχουν συμβούλιο σύνδεσης με αγορά εργασίας από διευθ. ΕΠΑΛ/εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων. Οι προτάσεις του συμβουλίου για τομείς και ειδικότητες θα είναι δεσμευτικές!!! Είναι η πλήρης υποταγή των επαγγελματικών λυκείων στην τοπική αγορά εργασίας. Και η επαναφορά "διαθεσιμοτήτων" όταν η αγορά θα κρίνει πως δεν της κάνουν οι ειδικότητες....

• Η πιστοποίηση της μη τυπικής εκπαίδευσης δεν θα γίνεται από τον ΕΟΠΠΕΠ, αλλά από ιδιωτικούς φορείς που απλά θα πιστοποιήσει ο ΕΟΠΠΕΠ.

• Δημιουργείται ενιαία ΓΓ στο υπουργείο για όλο το σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (δηλ. τα ΕΠΑΛ δεν θα εποπτεύονται από τη Γενική Διεύθυνση σπουδών, όπως τώρα), άρα όλο το σύστημα (και το ΕΠΑΛ) μπαίνει στη λογική της στενής κατάρτισης και της αγοράς.»

 Τα σχόλια νομίζω περιττεύουν!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]