ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

sxoleio



ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΙ/ ΑΥΓΗ 31/10/2019
ΤΟΥ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ - Όταν «αυτό το παιδί» ανέλαβε την αποκατάσταση της δυναστείας Μητσοτάκη στη διαχείριση των ζωών μας, φεμινίστριες και φεμινιστές εντός και εκτός Ελλάδας βάλανε τις φωνές διότι στο κυβερνητικό σχήμα των 51 είδαν μόνο 5 γυναίκες. Τι πέντε όμως!
ΤΟΥ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ
Όταν «αυτό το παιδί» ανέλαβε την αποκατάσταση της δυναστείας Μητσοτάκη στη διαχείριση των ζωών μας, φεμινίστριες και φεμινιστές εντός και εκτός Ελλάδας βάλανε τις φωνές διότι στο κυβερνητικό σχήμα των 51 είδαν μόνο 5 γυναίκες. Τι πέντε όμως!
- Μια θεούσα που θέλει να κάνει το σχολείο κατηχητικό,
- μια δεύτερη που έβγαλε τρελούς όσους αντιστάθηκαν στη δικτατορία,
- μια τρίτη που ξανάφερε τους παιδονόμους στη ζωή μας,
- μια Σεραία που ξέρει από ψάρια, και
- μια υφυπουργίνα άνευ σημασίας.
Πάμε στα πρόσφατα:
Το Άδενδρο είναι κωμόπολη στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, με 2.079 κατοίκους (απογραφή 2011). Στις τελευταίες εκλογές έδωσε άνετη πλειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία και ικανό ποσοστό στους «μακεδονομάχους» με γραβάτες.
Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου οι κάτοικοι έκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης - Λάρισας διότι φέτος τα ολιγομελή τμήματα προσανατολισμού δεν πρόκειται να λειτουργήσουν στο Άδενδρο με απόφαση της κ. Κεραμέως, άρα πρέπει να πηγαίνουν σε άλλο δήμο ή άλλη κωμόπολη που διαθέτει (;) τους αναγκαίους καθηγητές: στη Θεσσαλονίκη π.χ., από την οποία το Άδενδρο απέχει 37 χιλιόμετρα, οπότε τα παιδιά πρέπει να κάνουν 75 χλμ. τη μέρα για να διδαχτούν κάποια μαθήματα.
Συμπέρασμα: Αν αυτά τα παιδιά αποτύχουν στις εισαγωγικές για το πανεπιστήμιο, θα πέσουν στη θερμή αγκαλιά των ιδιωτικών κολεγίων. Ε, ας γίνουν ψυκτικοί, εκεί στο Άδενδρο!
(Παρένθεση: Και μόνον η στάση της κ. Κεραμέως απέναντι στον Νίκο Φίλη θα τη συνοδεύει ισοβίως. Αυτά δεν ξεχνιούνται, θα είναι η σημαία της!)
Η υπουργός Παιδείας, όμως, ακόμη δεν μας είπε αν η επέλαση των μπάτσων στη σχολή «Ευκλείδης» της Θεσσαλονίκης εμπίπτει στην κοσμοθεωρία της για την εκπαίδευση και αν ποτέ ο μαθητής που συνελήφθη και δέχτηκε τη σχετική περιποίηση θα καταστεί εθνικά υπερήφανος. Είναι και χριστιανή, βλέπετε.
Η ίδια, εμφανώς άσχετη με το αντικείμενο, δεν ακούστηκε να λέει κάτι για τους γονείς εκείνους της Σάμου που μηνύσανε Δασκάλα (με κεφαλαίο Δέλτα, παρακαλώ) και της ζητάνε και 50.000 ευρώ, διότι η κοπέλα είπε στα παιδάκια να μη φοβούνται τα προσφυγόπουλα. «Δεν είμαστε ρατσιστές», απαντούν οι γονείς. Εντάξει... Μπας κι είναι φασίστες; Η κ. Κεραμέως τσιμουδιά, μη χάσουνε οι δεξιοί τα ψηφαλάκια που με τόσο κόπο μάζεψαν με τον προεκλογικό ρατσιστικό τους λόγο. Ούτε στα Βρασνά είναι ρατσιστές... Ένας στους δύο ψήφισε Νέα Δημοκρατία.
Φυσικά, δεν άκουσα την κ. Κεραμέως να λέει και κάτι παιδαγωγικό για την προσαγωγή μαθητών επειδή παρακολουθούσαν την ταινία «Τζόκερ».
Λογικό! Πώς να πει και τι να πει κάτι αφού και άσχετη είναι και στην όλη υπόθεση εμπλέκονται η άλλη απίθανη κυρία που ανέλαβε το δύσμοιρο υπουργείο Πολιτισμού, η κ. Μενδώνη, και ο σύγχρονος Τζον Γουέιν, ο ξανανιωμένος και αγέραστος σοσιαλιστής (πού ’σαι, Αντρέα!), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Εδώ πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στη νέα κυβέρνηση, διότι κατόρθωσε σε 100 μέρες να κάνει τον κρατικό μηχανισμό να κινείται αυτοβούλως, χωρίς να ζαλίζει τον κάθε υπουργό για τα αυτονόητα.
Μόνες τους αποφάσισαν οι δυο υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού να ελέγξουν -κυριακάτικα!- αν παρακολουθούν τον «Τζόκερ» ανήλικοι. Μόνοι τους μπούκαραν κι οι μπάτσοι στο σινεμά.
Χαμπάρι δεν πήρανε η Μενδώνη κι ο Χρυσοχοΐδης. Εδώ φωνάζεις μπάτσο με στολή να παρέμβει σε επεισόδιο και σου απαντά ότι δεν έχει εντολή. Αλλά στο σινεμά πήγανε, γιατί έτσι! Και φυσικά, αντί να παραιτηθούν, Μενδώνη και Χρυσοχοΐδης, το γύρισαν στο τσάμικο. Ο σύγχρονος Κάλαχαν, μάλιστα, είπε ότι θα πάει να δει την ταινία με τον 15χρονο γιο του. Δηλαδή θα παρανομήσει κιόλας! Κι αν εφαρμοστεί και σ’ αυτούς ο νόμος τους;

Όσο για τον Μητσοτάκη; Βάζει την αδερφή του να γίνεται Μπογδάνος, να λασπώνει χυδαία την κ. Βλαζάκη και έπειτα να ψελλίζει στα κλεφτά μια συγνώμη, σαν παιδίσκη που την ξεγέλασαν. Ποιοι; Οι κυπατζήδες των υπουργείων; Λίγη τσίπα δεν έχουν σ’ αυτήν τη φαμίλια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]