ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]





Ο κ.  Ανδρέας Λοβέρδος, οι κάμερες και η ποιότητα της εκπαίδευσης!
 
Απολύτως θετικός δηλώνει ο κ Λοβέρδος για την παρουσία των καμερών στις τάξεις που θα επιστρέψει την διαμόρφωση γνώμης για την ποιότητα του μαθήματος των εκπαιδευτικών!
Ο πλέον διωκόμενος πολιτικός στην Ελλάδα από το 1989 κατά δήλωση του, έχει να επιδείξει μια λαμπρή πολιτική καριέρα ενός ανθρώπου που η προσαρμοστικότητά του, του επέτρεψε να διατελέσει υπουργός Παιδείας Υγείας και Εργασίας! 
Έχουμε άραγε αναρωτηθεί πόσο θα βοηθούσε την κοινή γνώμη η παρουσία καμερών στα υπουργικά του γραφεία για να διαμορφώσουμε γνώμη για την ποιότητα της δουλειάς του;
Για τους νεώτερους ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ο εκφραστής της φωνής  του παλιού καθεστώτος που από το 2012 και μετά απλά ουρλιάζει στους υπηκόους του μπας και το φοβηθούν. Τι κρίμα όμως που σήμερα δεν τους φοβάται πια κανένας!
Για να μην ξεχνιόμαστε: Το ΚΙΝΑΛ ψήφισε παρόν στην τροπολογία για τις κάμερες...
Το σύστημα εξουσίας - με τους νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας- είναι ισχυρό και έχει πολλά στηρίγματα! 
Παράλληλα  με αφορμή τις καθολικές μας αντιδράσεις, έχει ξεκινήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός από τα συστημικά ΜΜΕ κατά των εκπαιδευτικών!
Οι συνδικαλιστικές πρακτικές μας διδάσκουν το ήθος του κακού πολίτη και προάγουν την αντίληψη της ισοπέδωσης! Τα μορφωτικά δικαιώματα στοχοποιούνται και φυσικά οι αντιδράσεις για τις κάμερες εκφράζουν τις μειοψηφίες που θεωρούν βιλαέτι τους την εκπαίδευση! Και επιπρόσθετα αναπαράγεται η γνωστή θεωρία για την κακή ποιότητα των εκπαιδευτικών με βάση τις επιδόσεις των μαθητών τους στους δείκτες του ΟΟΣΑ!
Ούτε κουβέντα βέβαια για την τεράστια προσπάθεια των εκπαιδευτικών - μεσούσης της πανδημίας- να σταθούν με αίσθημα αλληλεγγύης και συλλογικότητας δίπλα σε κάθε μαθητή και μαθήτρια με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση! 
Το πνεύμα ισοπέδωσης έκανε άραγε τους εκπαιδευτικούς με δικά τους μέσα και δουλεύοντας μερόνυχτα σε ένα προβληματικό Σχολικό Δίκτυο να στήσουν όλο το σύστημα αυτό; 
Η απάντηση σε όλα αυτά είναι μια: Ισχυρό εκπαιδευτικό μέτωπο υπεράσπισης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και των κοινωνικών αγαθών!
Τα σχέδια τους να γυρίσουν το ρολόι της εκπαίδευσης την περίοδο 2011-2014 θα μείνουν στα χαρτιά!
Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω!

Τί πιο επίκαιρο αλήθεια από τον στίχο του Μανώλη Αναγνωστάκη:

Φοβάμαι τους ανθρώπους
που με καταλερωμένη τη φωλιά
πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου!

Αθήνα 17/5/2020
Νεκτάριος Κορδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]