ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

 Ανακοινώθηκανμετά από 1,5 μήνα τα αποτελέσματα των εκλογών- παρωδία της 7ης Νοεμβρίου!

Υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ και συντασσόμενοι με τη συλλογική θέση της παράταξης των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων-ΣΥΝ.Ε.Κ., αποσύραμε τις υποψηφιότητές μας και απείχαμε από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου! Δε νομιμοποιήσαμε ούτε με την ψήφο μας, ούτε με την υποψηφιότητά μας τον αυταρχισμό, αφού για εμάς ήταν πάνω από όλα ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Η ΔΑΚΕ"εκλέγει" και τους δύο"αιρετούς" στο ΚΥΣΔΕ όπως και στην συντριπτική πλειονότητα των υπηρεσιακών συμβουλίων σε όλη τη χώρα!

Και τώρα; Μια επιλογή!

Η ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ


Το συντριπτικό αποτέλεσμα των «εκλογών» της 7ης Νοεμβρίου, όπου τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών σ αυτές ήταν μονοψήφιο νούμερο, έδειξαν με καθαρό τρόπο την πλήρη αποδοκιμασία της επιλογής αυτής του Υπουργείου από τον κλάδο. Αυτό, όπως και μια σειρά άλλα πρωτοφανή γεγονότα, όπως, η απόφαση του Υπουργείου να μην αποδεχτεί τις αποσύρσεις της ολότητας σχεδόν των υποψηφίων πριν τις «εκλογές» και η άρνησή του να δώσει τις καταστάσεις ψηφισάντων – αναπόσπαστο τμήμα των πρακτικών κάθε ψηφοφορίας – στην ΟΛΜΕ και σε όσες ΕΛΜΕ το ζητήσουν, οδηγούν στην πλήρη απονομιμοποίησή τους. Η ΟΛΜΕ θεωρεί ξεκάθαρα ότι αυτές οι «εκλογές» δεν παράγουν κανένα νόμιμο αποτέλεσμα. Η κ. Υπουργός αντίθετα έχει αποφασίσει, συνεχίζοντας την ίδια πρωτοφανή αντιδημοκρατική πρακτική, να ανακηρύξει αιρετούς με ελάχιστες ψήφους, από αυτούς τους «υποψηφίους», που ούτως ή άλλως είχαν αποσύρει την υποψηφιότητα τους.


Γι’ αυτό το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ:


Καλεί σε παραίτηση όλες και όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι εμφανίζονται ως «εκλεγμένοι» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου. Εκείνοι οι ελάχιστοι συνάδελφοι που ενδεχομένως δεν το πράξουν, δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Θα εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και θα αποτελούν για τον κλάδο «ξένο σώμα».

Ζητάει την παράταση της θητείας των εκλεγμένων από τον κλάδο αιρετών, μέχρι να εκλείψουν οι κίνδυνοι από την πανδημία, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές με όρους που να διασφαλίζουν την ταυτοπρόσωπη παρουσία των εκπαιδευτικών.

Αναμένουμε το αυτονόητο!

Τα ψευτουπηρεσιακα συμβούλια δεν πρέπει να έχουν καμία νομιμοποίηση από "εκλεγμένους" και "διορισμένους"

Τα θεσμικά όργανα του κλάδου δε θα επιτρέψουν την κατάργηση του θεσμού του αιρετού και δε θα ανεχτούν ατομικές στρατηγικές!

Νεκτάριος Κορδής

Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]