ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Σχετικά με την Α΄ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών/τριων

Παρά τους διορισμούς των 8.487 μόνιμων εκπαιδευτικών, τα κενά που αποτυπώνονται σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης προσεγγίζουν τις 34.600! Πρόκειται φυσικά για «κουτσουρεμένα» κενά μετά τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει με την οριστικοποίηση των τμημάτων ΕΠΑΛ και τη μη έγκριση εκατοντάδων  ολιγομελών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα!

Την προηγούμενη σχολική χρονιά είχαμε πάνω από 44.000 προσλήψεις αναπληρωτών/τριων και περίπου 4000 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών! Οι αντίστοιχες προσλήψεις αναπληρωτών/τριων στην Α΄φάση του 2021 ήταν περίπου 25.000! Εξ αυτών το 59% ήταν στην Α/θμια και το 22% στη Β/θμια εκπαίδευση Γενική και Ειδική.

To φαινόμενο που ζήσαμε και με τους μόνιμους διορισμούς φαίνεται πως θα επαναληφθεί για άλλη μαι φορά! Η Δευτεροβάθμια αντιμετωπίζεται ως ο «φτωχός συγγενής» της εκπαίδευσης! Υπενθυμίζουμε ότι από τους 8087 μόνιμους εκπαιδευτικούς το 66,8% δόθηκε στην Α/θμια και το 33,2% μόλις στη Β/θμια! Στα κουτσουρεμένα κενά η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη! Σχεδόν το 72% εξ αυτών αναφέρεται στην Α/θμια Γενική και ΕΑΕ και μόλις το 28% στη Β/θμια Γενική και ΕΑΕ!

Οι προσλήψεις προφανώς δεν θα καλύπτουν ούτε καν τα κενά αυτά,  λογικά θα γίνουν μέσα στην  εβδομάδα (πιθανως 26 ή 29/8) και για άλλη μια φορά οι προσληφθέντες θα κληθούν εντός λίγων ημερών να μετακινηθούν σε κάθε γωνιά της χώρας για να είναι στις θέσεις τους αρχές Σεπτέμβρη!

Και φυσικά για το «επιτελικό κράτος» το τεράστιο κόστος της μετακίνησης χιλιάδων ανθρώπων από τη μιά γωνιά της χώρας στην άλλη και η αναζήτηση στέγης σε τουριστικούς προορισμούς τη στιγμή που το κόστος των ενοικίων έχει εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη, αποτελούν ψιλά γράμματα στο βωμό της επικοινωνιακής τους κανονικότητας! Απέναντι στη δημαγωγία και τα μεγάλα λόγια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ υπάρχουν οι 140.000 απελπισμένοι και εξαθλιωμένοι εκπαιδευτικοί   που δεν μπορούν να επιβιώσουν με ένα μισθό που είναι πλέον επίδομα! Και ας μην ξεχνάμε ότι οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εκπαιδευτικών είναι και συνθήκες μάθησης των μαθητών/τριών μας!

Νεκτάριος Κορδής

Μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τις ΣΥΝ.Ε.Κ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]