ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
Οι εκλογές στις 7/11/12 για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια διεξάγονται εν μέσω της γενικευμένης επίθεσης της πιο αρπαχτικής μορφής του καπιταλισμού, που αποδομεί την κοινωνία και λεηλατεί το δημόσιο πλούτο. Γι΄αυτό, η μετατροπή των εκλογών σε «δημοψήφισμα» καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και η υπεράσπιση κάθε χιλιοστού του κοινωνικού χώρου δεν είναι απλά μια υποχρέωση του συνδικάτου αλλά όρος επιβίωσης του λαού.
Την  ώρα που στην εκπαίδευση προωθούν και άλλες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, πολλαπλασιάζουν το πλεονάζον προσωπικό για να αποτελέσει «εύπλαστο υλικό» στις υποχρεωτικές μετακινήσεις, με συνέπεια και τις υποχρεωτικές αυτοαπολύσεις των συναδέλφων που οι οικογενειακές τους υποχρεώσεις δε θα τους επιτρέψουν να μετακινηθούν. Τη στιγμή που περικόπτουν κι άλλο τον μισό μισθό, καταργούν τα δώρα, αυξάνουν το ωράριο, που ετοιμάζονται με την αξιολόγηση να πετάξουν εκπαιδευτικούς στο δρόμο «σαν την τρίχα απ’ το ζυμάρι». Αυτή τη συγκυρία επέλεξαν οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ ρίχνοντας νερό στο μύλο της τρόικα να πάνε ένα βήμα παραπέρα και αντί να προβάλλουν το πάγιο αίτημα του κλάδου για τη μείωση των διδακτικών ωρών που απαιτούνται για την τοποθέτηση σε οργανική θέση, προτείνουν την κατάκτησή της και με μαθήματα άλλης ειδικότητας. Δεν απαξιώνουν μ΄αυτό τον τρόπο μόνο τα πτυχία και τις ειδικότητες, ουσιαστικά προετοιμάζουν το έδαφος μετά τις συγχωνεύσεις σχολείων και τη συγχώνευση ειδικοτήτων,  που σε συνδυασμό με τη φημολογούμενη άρση της μονιμότητας και την επαναφορά της κινητικότητας στη εκπαίδευση να μετατρέψουν το πιο μορφωμένο κομμάτι του ελληνικού λαού σε αγέλη ανθρωποφάγων.
Μέσα σ΄αυτό το κλίμα και ύστερα από τη δημόσια έκκλησή μας για ενότητα της εκπαιδευτικής αριστεράς (προσπάθεια που δεν εγκαταλείπουμε), η άρνηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και η απαίτηση από την παράταξη των Παρεμβάσεων, υιοθέτησης από εμάς της πολιτικής θέσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για έξοδο από την Ε.Ε. και επιστροφή στη δραχμή (αρνητική εξέλιξη χαριστικής βολής στην ήδη φτωχοποιημένη κοινωνία), στέρησε από τον κόσμο της εκπαίδευσης ένα ενωτικό αριστερό ψηφοδέλτιο ικανό να διεκδικήσει και να κατακτήσει στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας μια έδρα αντίστασης στον αυταρχισμό, και στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και ανατροπής του πελατειακού κατεστημένου.
Απέναντι στο συγκυβερνο-συνδικαλιστικό  μπαρόκ που αντιμετωπίζει τα συλλογικά δικαιώματά μας ως υποθέσεις ατομικής εξυπηρέτησης από τη μια και στον  «από μηχανής σοσιαλιστικό  σουρεαλισμό» των καθοδηγητών της διάσπασης του κινήματος από την άλλη, οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις: Επιμένουν στην προώθηση ενός νέου,  δημοκρατικού θεσμικού πλαισίου συγκρότησης και λειτουργίας ανεξάρτητων συμβουλίων και στο αίτημά, που απαιτεί συνεχή διεκδίκηση και συλλογικό αγώνα, για αιρετή – ανακλητή διοίκηση σε όλα τα επίπεδα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως στοιχειώδη δημοκρατική εγγύηση για μια πραγματικά αξιοκρατική χωρίς κομματικές δεσμεύσεις διοίκηση.
Η δράση των αιρετών είναι κατεξοχήν δική μας υπόθεση, αφού η ανάδειξή τους είναι αποκλειστική μας ευθύνη.
ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ:
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Υποψήφιοι για το ΚΥΣΔΕ από το Ν. Λάρισας: Γανός – Ράπτης Δημήτριος ΠΕ04,Γκουντρουμπής Σάκης ΠΕ08, Λαχανάς Χρήστος ΠΕ04, Μπουντουλούλης Ευάγγελος ΠΕ12, Παπαδοπούλου Φωτεινή ΠΕ06, Ρεμπάπης Παναγιώτης ΠΕ03.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]