ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  210-5910896                                      

Αιγάλεω 1-11-2012
                                                              ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  
   Πληροφορηθήκαμε ότι με εγκύκλιο του Υπουργείου παιδείας, η ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μετατέθηκε για τις 5 Νοέμβρη, εξαιτίας της 48ωρης πανεργατικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.                                                                                                                                                     Η πρόταση αυτή για τη μετάθεση της ημερομηνίας ζητήθηκε από το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., με απόφαση που πάρθηκε με τη σχετική πλειοψηφία των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και του ΠΑΜΕ. Μια απόφαση που γεννά πολλά ερωτηματικά και προβληματισμούς για τη σκοπιμότητά της, αφού πάγια τακτική σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η αναβολή και η μετάθεση των εκλογών αργότερα από την καθορισμένη ημερομηνία, και όχι νωρίτερα.
·         Είναι γνωστό ότι μέχρι και την Τρίτη 6 Νοέμβρη είχαν  προγραμματιστεί εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις πολλών Ε.Λ.Μ.Ε. ,όπου οι αιρετοί παρουσιάζουν  τον απολογισμό της συμμετοχής τους στα υπηρεσιακά συμβούλια. Έτσι αφαιρείται η δυνατότητα του απολογισμού που πλήττει κατευθείαν το θεσμό του αιρετού εκπροσώπου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή μας η Α’  και η Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής είχαν προγραμματίσει συνέλευση για τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη!
·         Είναι επίσης γνωστό ότι την ερχόμενη βδομάδα έρχονται για ψήφιση στη βουλή τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που έχουν συναποφασιστεί με το Δ.Ν.Τ, την Ε.Ε και την τρόικα. Επειδή η αντίθεση αλλά και η οργή του ελληνικού λαού απέναντι στα μέτρα αυτά είναι δεδομένη, πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή υποκρύπτει τον φόβο των παρατάξεων εκείνων που συμφωνούν με τα μέτρα, ότι η ψήφος των συναδέλφων θα είναι καταδικαστική γι αυτή την πολιτική τους.
·         Επειδή το χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές είναι πολύ μικρό και επίσης λόγω του αιφνιδιασμού της μετάθεσης της ημερομηνίας, δικαιούμαστε να είμαστε επιφυλακτικοί ως προς την ικανότητα μιας άρτιας διεξαγωγής της εκλογικής μάχης.
Για όλους τους παραπάνω λόγους καταγγέλλουμε  την μεθόδευση  που οδήγησε στην απόφαση αυτή.
Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ



Ο Πρόεδρος


Ζαχαρίας Στυλιανουδάκης
    


          Ο Γεν. Γραμματέας


             Νεκτάριος Κορδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]