Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΘΕΜΑ: 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ-Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Μόνο ως «δολοφονικό» σχέδιο κατεδάφισης της ελληνικής κοινωνίας μπορεί να χαρακτηριστεί ο προϋπολογισμός του 2013 και το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Τα συνολικά μέτρα ύψους 18,9 δις ευρώ δεν έχουν προηγούμενο για την μεταπολεμική ιστορία της χώρας! Μετατρέπουν την εργατική τάξη σε δουλοπάροικους , την κοινωνία σε εξαθλιωμένη μάζα του Μεσαίωνα, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και τη δημόσια περιουσία σε ιδιωτικές ζώνες κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Με τα νέα μέτρα επιχειρείται η μεγαλύτερη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τα αρπακτικά του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νέο μνημόνιο αναφέρεται ρητά: «Σε συμφωνία με τους στόχους της εθνικής πολιτικής, ο πληθυσμός θα έχει πρόσβαση σε βασικά δημόσια αγαθά (νερό, φυσικό αέριο, ηλεκτρισμό) και υποδομές που προτάσσει το εθνικό συμφέρον, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκεται σε συμμόρφωση με τη συνθήκη της ΕΕ και τους αντίστοιχους δευτερεύοντες νομικούς κανόνες»! Τα μέτρα αυτά ρημάζουν τις ζωές όλων μας:
Ø  Καταργούνται από 1-1-13 όλα τα υπολείμματα δώρων (1000 ευρώ αθροιστικά).
Ø  Καταργείται ουσιαστικά το οικογενειακό επίδομα το οποίο θα χορηγείται πλήρες σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 6000 ευρώ! Με απλά λόγια ούτε ο νεοδιόριστος των 630 ευρώ θα το λαμβάνει!
Ø  Επιβάλλεται «χαράτσι» 1 ευρώ ανά συνταγή στα φαρμακεία και «εισιτήριο» 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία του ΕΣΥ!
Ø  Κατάργηση όλων σχεδόν των φοροαπαλλαγών. Τα παιδιά μας πλέον θεωρούνται «τεκμήρια διαβίωσης»!
Ø  Μόνιμος φόρος στα ακίνητα από το πρώτο ευρώ, αύξηση τιμολογίων της ΔΕΗ ( μέχρι 40%), των εισιτηρίων (μέχρι 25%)!
Ø  Τα βιβλία των μαθητών μας θα χρεώνονται πλέον στους γονείς τους με υποχρέωση επιστροφής ή αλλιώς πληρωμής για όσα δεν επιστραφούν!
Ø  Μείωση στις προσλήψεις αναπληρωτών κατά 85%!
Ø  Επιβάλλονται υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών σε όλη την επικράτεια «για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου»! Με μια απλή υπουργική απόφαση, συνεπώς, διαλύονται οικογένειες αλλά και οι εργασιακές μας σχέσεις. Με τη διάταξη αυτή ουσιαστικά καταργείται η οργανικότητα και ανοίγει ο δρόμος και για την κατάργηση της μονιμότητας! Είναι φανερό ότι τέτοιες διατάξεις συνδέονται αρμονικά με την αξιολόγηση-χειραγώγηση. Μην ξεχνάμε ότι με τις προωθούμενες συγχωνεύσεις, την αύξηση του ωραρίου και τα 30άρια τμήματα ένα μεγάλο ποσοστό συναδέλφων θα παραλάβει «φύλλο πορείας» για να μετακομίσει υποχρεωτικά σε άλλη πόλη! Κι αν αρνηθούν; Απόλυση…
Ø  Μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο: 2000 μέχρι τέλους του 2012, 25000 μέχρι τέλους 2013, 150000 μέχρι το 2015! Μάλιστα αναφέρεται ότι δημόσιος υπάλληλος που εμπλέκεται σε ΕΔΕ ανεξαρτήτως αποτελέσματος τίθεται σε αργία!  Οι συνάδελφοι συνεπώς που κατηγορούνται για «σοβαρή απείθεια» ή «ανάρμοστη συμπεριφορά» ή και «έλλειψη αφοσίωσης προς της πατρίδα» και παραπέμπονται σε ΕΔΕ τίθενται αυτομάτως σε αργία!!! Μάλιστα το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» αναφέρει ότι η τρόικα δεν ζήτησε απλώς τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που θα πρέπει να φύγουν μέχρι το τέλος του 2012, αλλά απαίτησε και λίστα με το ονοματεπώνυμό τους!
Ø  Τέλος απελευθερώνεται πλήρως η αγορά της ιδιωτικής εκπαίδευσης! Κάθε περιορισμός, από την άδεια ίδρυσης και τα προγράμματα σπουδών μέχρι τα προσόντα του εκπαιδευτικού προσωπικού (το τελευταίο μπορεί να έχει απλώς «πιστοποίηση» από κάποιο άγνωστο φορέα της αλλοδαπής), καταργείται.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Είναι προφανές ότι δεχόμαστε μια ανελέητη μετωπική επίθεση, από μια διεθνή και εγχώρια συμμαχία πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Τα μέτρα αυτά δε θα είναι τα τελευταία αλλά μέρος ενός επαναλαμβανόμενου και καταστροφικού αδιεξόδου, μέχρι την τελική απαξίωση της εργασίας και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής προστασίας. Τώρα που η βαρβαρότητα μάς έχει περικυκλώσει δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη ρήξη! Μόνο ένας γενικός-μαχητικός-παρατεταμένος αγώνας όλων των εργαζόμενων θα ανατρέψει την καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας! Αν δεν τους σταματήσουμε δεν θα χάσουμε μόνο ένα δυο μεροκάματα ή το μισθό ενός μήνα. Από τις αποφάσεις που θα πάρουν οι εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα κρίνεται η ζωή μας και κυρίως το μέλλον των παιδιών μας. Το δικαίωμά τους να επιβιώσουν μένοντας στη χώρα τους! Ο καθένας ας τα βάλει κάτω κι ας αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει. Πάντως δεν θα μπορούμε να πούμε στο μέλλον ότι δεν ξέραμε. Ο ήχος αυτών που χτίζουν τα τείχη γύρω μας μάς ξεκουφαίνει.
Μανόλη Αναγνωστάκη πόφαση
Εστε πρ κατά;
στω παντεστε μ᾿ να να μ᾿ να χι.
Τ
χετε τ πρόβλημα σκεφτε
Πιστεύω
σφαλς πς σς βασάνισε
Τ
πάντα βασανίζουν στ ζω
Παιδι
γυνακες ντομα
Βλαβερ
φυτ χαμένες ρες
Δύσκολα πάθη χαλασμένα δόντια
Μέτρια φίλμς. Κι α
τ σς βασάνισε σφαλς.
Μιλ
τε πεύθυνα λοιπόν. στω μ να χι.
Σ
σς νήκει πόφαση.
Δ
σς ζητομε πι ν πάψετε
Τ
ς σχολίες σας ν διακόψετε τ ζωή σας
Τ
ς προσφιλες φημερίδες σας· τς συζητήσεις
Στ
κουρεο· τς Κυριακές σας στ γήπεδα.
Μι
λέξη μόνο. μπρς λοιπόν:
Ε
στε πρ κατά;
Σκεφθε
τε το καλά. Θ περιμένω.

 ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ  ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Κιν. 6977513534 – nekordis@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]