ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ                                                                                                                  1-11-2012
 Όταν πολεμάς για την λεφτεριά, είσαι κιόλας ελεύθερος
Ν. Καζαντζάκης

39 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ-ΑΓΝΩΣΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ συμβάλλοντας και φέτος στον εμπλουτισμό των σχολικών εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ το Νοέμβρη του 1973 με πρωτότυπα-άγνωστα ντοκουμέντα εξασφάλισε από την «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ 1940-’74 Κ.- Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και θα διαθέσει σε ψηφιοποιημένη μορφή τα παρακάτω «σπαράγματα μνήμης» από τον «ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»:
A) το ιστορικό των γεγονότων με χαρακτηριστικές φωτογραφίες
Β) τις εκπομπές του παράνομου ραδιοσταθμού που εγκατέστησαν οι φοιτητές στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ - τις οποίες παραχώρησε ο δημοσιογράφος Ν. Ασλανίδης
Γ) σκαναρισμένα στην αυθεντική τους μορφή κείμενα-μηνύματα που μετέδωσε ο σταθμός πριν την εκκένωση της Πολυτεχνικής από αστυνομικές-στρατιωτικές δυνάμεις της Χούντας τα ξημερώματα της 18/11/1973
Δ) την ανταπόκριση για το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης που έστειλε κρυφά  στο διεθνή τύπο ο δημοσιογράφος Χρ. Ζαφείρης, συγγραφέας του βιβλίου-ντοκουμέντου «Αντεθνικώς δρώντες 1971-1974, η Θεσσαλονίκη στα χρόνια της Χούντας και η εξέγερση του Πολυτεχνείου», εκδ. ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ,2011)
Δ) «Τα πέτρινα χρόνια της χούντας», ένα κείμενο για την εφτάχρονη δικτατορία των πολιτικών κρατουμένων-μελών του «Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-‘74» από τη Θεσσαλονίκη.
ΣΤ) την αγόρευση του δικηγόρου Ανδρέα Δραγάτση στη δίκη (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 1975)  των πρωταιτίων της σφαγής του Πολυτεχνείου. Ο Ανδρέας Δραγάτσης ήταν ο δικηγόρος των περισσότερων αγωνιστών/τριών της αντιδικτατορικής αντίστασης  που δικάστηκαν στο Έκτακτο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης την περίοδο της Χούντας.
Τα παραπάνω ιστορικά υλικά θα είναι στη διάθεση των σχολείων στη συμβολική τιμή των 5Ε, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της έκδοσής τους σε ψηφιακή μορφή, από τη Δευτέρα 5/11/2012 από τα παρακάτω  βιβλιοπωλεία που προσφέρθηκαν  να μας εξυπηρετήσουν:
α) «το ΚΕΝΤΡΙ», Δημ. Γούναρη 22, πλ. Ναβαρίνου,  τηλ. 2310275349
β) «το βιβλιοπωλείο της Σοφοκλέους 12» (γωνία με Κασσάνδρου), τηλ. 2310282004.
Θεσσαλονίκη 1/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]