ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Το Υπουργείο παιδείας, στο ρόλο του καλύτερου μαθητή στην άσκηση της νεοφιλελεύθερης και μνημονιακής πολιτικής, περικόπτει ότι κοστίζει. Συνειδητά έχει επιλέξει να κλείσει με την πολιτική του τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία. Στην Ελλάδα των μνημονίων η καλλιτεχνική παιδεία, ο πολιτισμός, οι τέχνες είναι πολυτέλεια. Αποτέλεσμα της πολιτικής τους ,42 μουσικά σχολεία όλης της χώρας απειλούνται να κλείσουν.
Η απουσία μέριμνας για την μεταφορά των μαθητών , γεγονός που ταλαιπώρησε τους μαθητές που φοιτούν σε αυτά τα σχολεία από την αρχή και αυτής της σχολικής χρονιάς και ακόμα δεν έχει λυθεί , η δραματική μείωση των λειτουργικών δαπανών, αλλά και οι πάρα πολλές χαμένες ώρες διδασκαλίας λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού κυρίως καθηγητών μουσικών ειδικοτήτων αναγκάζουν τα μουσικά σχολεία της χώρας να υπολειτουργούν. Όταν χάθηκαν, μόνο στα μουσικά σχολεία, μέχρι τώρα, περίπου 10.000 διδακτικές ώρες, και όταν δεν πρόκειται να καλύψουν τα κενά με τις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, το Υπουργείο Παιδείας θέλει να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι το δημόσιο εκπαιδευτικό μας σύστημα χωλαίνει γιατί δεν υπάρχει αξιολόγηση των εκπαιδευτικών!
Το τμήμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί στο πλάι των μαθητών και των εκπαιδευτικών που διεκδικούν το αυτονόητο, τη κανονική λειτουργία του σχολείου στο οποίο φοιτούν και εργάζονται. Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας που συνειδητοποιεί ότι η πολιτική της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης έχει στόχο να μετατρέψει την πρόσβαση στη παιδεία και στον πολιτισμό από δικαίωμα για όλες και όλους σε προνόμιο των ελάχιστων. Θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που κάθε μέρα αποδεικνύεται όλο και πιο επικίνδυνη για την παιδεία και τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]