ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΩΝ  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΚΙΝΗΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ 14ης ΜΑΙΟΥ

Χιλιάδες συνάδελφοι, σε δεκάδες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα , χθες το απόγευμα, συνέτριψαν την φαιοπράσινη συγκυβερνητική προπαγάνδα και την φασιστική επιλογή της επιστράτευσης.
 Μαζί τους χιλιάδες λαού που  μετέτρεψαν σε συντρίμμια τον μιντιακό κοινωνικό αυτοματισμό .
Κάθε μέρα, κάθε ώρα είναι μια καινούρια μάχη. Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις , παρ όλο που έχουν σοβαρές  ενστάσεις τους για τον τρόπο και το λόγοπου η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε  την απεργία της  Τρίτης 14ης Μαΐου, χωρίς να δεχτεί το αίτημα της Ομοσπονδίας για προκήρυξη απεργίας την Παρασκευή 17 Μαΐου,  καλούν τους συναδέλφους να συμμετέχουν και να αξιοποιήσουν την απεργία, σαν ένα ακόμη βήμα στον αγώνα ενάντια στην επιστράτευση και τις μαζικές απολύσεις.
Η πιο κρίσιμη στιγμή έφτασε. Αύριο , στις γενικές συνελεύσεις του κλάδου, καλούμε σε μαζική, μαχητική υπερψήφιση της εισήγησης. Η υπερψήφιση της εισήγησης  θα αποτελεί κομβικό πολιτικό γεγονός  και θα αποτελεί  ένα ηχηρό ράπισμα στην πολιτική της συγκυβέρνησης της συνταγματικής εκτροπής. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα (Κομοτηνή, Α΄ Δωδεκανήσου, Πάρος-Αντίπαρος) αποδεικνύουν ότι μαζικά και ενωτικά ο κλάδος , με συντριπτικές πλειοψηφίες , στέλνει πολιτικό μήνυμα υπεράσπισης της Δημοκρατίας , της αξιοπρέπειας , του δικαιώματος στην εργασία και του Δημόσιου σχολείου.
Κάθε μέρα , κάθε ώρα οι συσχετισμοί αλλάζουν.     Για το συνδικαλιστικό κίνημα η απάντηση στην συνταγματική εκτροπή και την απόπειρα εξόντωσης ενός ολόκληρου κλάδου εργαζομένων συνδέεται με τη διαμόρφωση μαζικών και συλλογικών όρων αντίστασης και είναι υπόθεση του ευρύτερου  λαϊκού κινήματος.    Η Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ της 15-5-2013, εκτιμώντας τους όρους και τις εξελίξεις που διαμορφώνονται, θα δώσει κατευθύνσεις για τους τρόπους συνέχισης της αντίστασης και του αγώνα.
Συνάδελφοι, η  κατεστραμμένη από το μνημόνιο κοινωνία ακούει…
… τα δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης από μαθητές και γονείς
… τον θυμό και την αγωνία χιλιάδων αναπληρωτών και μονίμων  που βαδίζουν στην απόλυση ή την υποχρεωτική μετακίνηση.
Αύριο θα ακούσει και την απόφασή μας να παραμείνουμε δάσκαλοι και όχι ανδράποδα.
Και θα βαδίσει μαζί μας..

Η γραμματεία των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]