ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  5910896                                                                           Αιγάλεω 23/5/2013
ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Η συνταγματική εκτροπή της προληπτικής επιστράτευσης που επέβαλε στον κλάδο η κυβέρνηση προκειμένου να στερήσει από τους εκπαιδευτικούς ακόμα και τη σκέψη να διεκδικούν με αγώνες τα δικαιώματά τους, και η δαιμονοποίησή τους ως δημόσιου κινδύνου, φαίνεται ότι δεν είναι το τέλος του κατήφορου. Την προηγούμενη βδομάδα παρατηρήθηκε μια άνευ προηγουμένου αυταρχική προσπάθεια της διοίκησης μέσω προφορικών κατευθύνσεων και σε κάποιες περιπτώσεις γραπτών οδηγιών που αφορούσαν το σύνολο των εκπαιδευτικών κατά την διάρκεια των εξετάσεων.
Το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ έκρινε σκόπιμο για την αποφυγή τυχόν παρερμηνειών που αφορούν τα εργασιακά μας καθήκοντα, να ενημερώσει τον κλάδο ότι:
Οι επιτηρητές των πανελλαδικών δεν είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται την ίδια μέρα στο σχολείο τους. Για τις μέρες των πανελλαδικών είναι αποσπασμένοι στα εξεταστικά κέντρα, στα οποία αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις που τους έχουν ανατεθεί (επιτηρητές, μέλη γραμματείας, κλπ)
Oι συνάδελφοι ασκούν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί από το Σύλλογο και τη διεύθυνση του σχολείου, και παραμένουν σ΄ αυτό τις ώρες που απαιτούνται για να τα υλοποιήσουν. Δεν είναι υποχρεωμένοι να στοιβάζονται στις αίθουσες συλλόγων διδασκόντων εάν δεν τους έχει ανατεθεί εκπαιδευτικό και διοικητικό έργο από τους συλλόγους διδασκόντων και τις διευθύνσεις των σχολείων.
Τα παραπάνω προκύπτουν από τον Νόμο 1566/85 που είναι ισχυρότερος από τις διάφορες αυθαίρετες εντολές ή αποφάσεις, και κανένας νέος νόμος δεν έχει εκδοθεί που να τον αναιρεί. Σύμφωνα με το νόμο:
“Η υποχρέωση των εκπαιδευτικών για παραμονή στο σχολείο τους, πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας, υφίσταται εφόσον τους έχει ανατεθεί από τα αρμόδια όργανα διοίκησης του σχολείου συγκεκριμένο έργο.”
Αποφάσεις και προφορικές εντολές που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα για παραμονή συναδέλφων σε άλλα σχολεία ή ακόμα και αθλητικά κέντρα είναι απόλυτα απαξιωτικές και στρατιωτικού τύπου καψόνι.
Είναι απαραίτητο να μπει ένα φρένο στην εξουθένωση και τον εμπαιγμό των συναδέλφων.
Η Β΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ  καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, να μην γίνουν «βασιλικότεροι του βασιλέως». Θα πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι στους συναδέλφους, να μην δεχθούν το ρόλο του δεσμοφύλακα  και να βάλουν φρένο στη λειτουργία των σχολείων ως στρατώνων.
Οι σύλλογοι διδασκόντων θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση. Η συλλογική μας δράση μπορεί να σταματήσει την απαξίωση της αξιοπρέπειάς μας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Όχι στρατώνες τα σχολεία μας!
Να ανακληθεί άμεσα  η πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος

Κορδής Νεκτάριος



Ο Γεν. Γραμματέας

  Σταθόπουλος Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]