ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια, γίνονται σε μια περίοδο που η νεοφιλελεύθερη επίθεση ενάντια στους εκπαιδευτικούς και στο δημόσιο σχολείο, είναι ολομέτωπη. Τη μείωση μισθών και συντάξεων και την υποβάθμιση της ασφάλισης και περίθαλψής μας, ακολούθησε η αύξηση του διδακτικού ωραρίου, η δραματική μείωση μεταθέσεων και αποσπάσεων, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, η ανάθεση διδακτικού έργου μέχρι και σε 5 σχολικές μονάδες, οι αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων, οι συγχωνεύσεις –καταργήσεις σχολείων  και τα πλεονάσματα, το νέο Πειθαρχικό και η αξιολόγηση –χειραγώγηση που αποσκοπεί στην κατηγοριοποίηση και το κλείσιμο σχολείων και στην απόλυτη υποταγή των εκπαιδευτικών μέσα σε κλίμα εργασιακής ανασφάλειας, ανταγωνισμού και φόβου.
Ταυτόχρονα, μετά τη βίαιη κατάργηση σημαντικών τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, καταργήθηκαν οι ΕΠΑΣ, χιλιάδες συνάδελφοι στάλθηκαν στην ομηρεία της διαθεσιμότητας και της απόλυσης, απαξιώθηκαν οι δομές της ειδικής αγωγής, και κάθε άλλη υποστηρικτική δομή, και  υποβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο η γενική και η επαγγελματική εκπαίδευση από το νόμο για το ΄΄Νέο΄΄ Λύκειο, που ωθεί χιλιάδες μαθητές στα φροντιστήρια, στην κατάρτιση και τη μαθητεία.
Η εκλογή αιρετών που δεσμεύονται από τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και υπερασπίζουν με μαχητικότητα τις θέσεις του κλάδου και τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, μπορεί να λειτουργήσει ανασχετικά σ΄αυτήν την πολιτική.
Με βάση αυτές τις αρχές λειτουργήσαμε ως εκλεγμένοι αιρετοί στο ΑΠΥΣΔΕ την προηγούμενη περίοδο.
Συνεργαστήκαμε και στηρίξαμε όλες τις παρεμβάσεις των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου ενάντια στις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις σχολείων, στο κλείσιμο τμημάτων τεχνολογικών λυκείων και κατευθύνσεων, στην αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα και σε κάθε άλλη διεκδίκηση.
Υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των συναδέλφων σε άδεια άνευ αποδοχών για σοβαρούς κοινωνικούς ή οικογενειακούς λόγους ή για την ολοκλήρωση μεταπτυχιακών σπουδών που απέρριπτε η Διοίκηση (περίπου το 30% των αιτήσεων εγκρίθηκαν απ΄ το ΑΠΥΣΔΕ).
Αποκαλύψαμε και καταγγείλαμε την ευνοιοκρατία και τη μεροληψία με την οποία η Διοίκηση αντιμετώπιζε προβλήματα σχολείων ή διευθυντών. Η μαχητική στάση μας στο ΑΠΥΣΔΕ  και η κινητοποίηση της σχολικής κοινότητας του Περάματος, είχαν ως αποτέλεσμα να μην απαλλαγεί από τα καθήκοντα του διευθυντή ο συνάδελφος Νίκος Μουμούρης που δε ΄΄συμμορφώθηκε΄΄ με το ΄΄εντέλεσθε΄΄ των ομάδων εργασίας της ΑΕΕ.
Γνωρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση μόνο ο ενωτικός αγώνας  μπορεί να φέρει αποτελέσματα, συνεχίζουμε  να παλεύουμε  για την αναβάθμιση του δωρεάν-δημόσιου 12χρονου σχολείου και για την υπεράσπιση του ρόλου, της αξιοπρέπειας και των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων.
Σας καλούμε να στηρίξετε τις Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις, δεσμευόμενοι  για:
·         Πλήρη διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αμεροληψία στη δράση των αιρετών εκπροσώπων μας - καμία συναλλαγή με τους μηχανισμούς εξουσίας.
·         Συνεχή ενημέρωση της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ από τους αιρετούς μας και προώθηση των θέσεων του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
·         Λογοδοσία στις Γενικές Συνελεύσεις, δημοκρατικό έλεγχο και ανακλητότητα όλων των αιρετών μας.   

Αθήνα, Οκτώβρης 2014                    
Οι απερχόμενοι αιρετοί ΑΠΥΣΔΕ,
εκλεγμένοι με τις ΣΥΝεργαζόμενες Εκπ/κές Κινήσεις,

Κόκλας   Μπάμπης (τακτικός)


Μαλαγάρης Θοδωρής  (αναπληρωματικός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]