ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Τάσος Κουράκης: πρωτοφανείς οι δηλώσεις και οι χειρισμοί της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας

  Τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Υπουργού και του Υφυπουργού Παιδείας για τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη και την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη
αντίστοιχα, στηλίτευσε Τάσος Κουράκης, βουλευτής και συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού ΄Εργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τάσος Κουράκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Μόνιμη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το σχέδιο νόμου για την έρευνα, επεσήμανε ότι είναι απαράδεκτη η επεφρασμένη σε τηλεοπτικό κανάλι άποψη του Υπουργού, ότι  λόγω της επιστημονικής του ιδιότητας – από το χώρο της υγείας -  δεν δικαιούται να έχει άποψη για τα παιδαγωγικά θέματα ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Αμφισβήτησε έμμεσα ο Υπουργός τις παιδαγωγικές γνώσεις και τις ικανότητες όσων εκπαιδευτικών δεν προέρχονται από τις καθιερωμένες καθηγητικές σχολές, ξεχνώντας ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί και παιδαγωγική επάρκεια διαθέτουν και ότι ο ίδιος αν και επιστήμονας εκτός του τομέα της υγείας,  διετέλεσε Υπουργός Υγείας, ασκώντας μάλιστα τις αποτυχημένες πολιτικές διάλυσης της. Την πρόθεση του Υπουργού να προσβάλει τους εκπαιδευτικούς μέσω της αναφοράς του στον εκλεγμένο πρόεδρο τους του Θέμη Κοτσιφάκη,  καταλόγισε ο Τάσος Κουράκης.      
Ιδιαίτερα προσβλητικό για το χώρο της παιδείας και δη για την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, είναι ότι ο Υφυπουργός κύριος Στύλιος, απευθύνθηκε προσβλητικά στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, επαναφέροντας μνήμες από το περιστατικό της βιαιοπραγίας που η βουλευτής υπέστη δημόσια από βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Τις φραστικές παρεκτροπές όμως της ηγεσίας του Υπουργείου ήρθε να συμπληρώσει η  παρέμβαση του Υπουργού ώστε να ΄΄πέσει΄΄ η ιστοσελίδα "Πανελλήνια κατάληψη, όχι στο νέο σύστημα" στο Facebook, στην οποία οι μαθητές, τα συντονιστικά των καταλήψεων τους και οι συλλογικότητες τους επικοινωνούσαν για να οργανώσουν και από εκεί την δράση τους. Αυτό συνέβη μετά από την επικοινωνία του Υπουργού Παιδείας  με την εισαγγελία του Αρείου Πάγου καθώς και με την Υπηρεσία Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. ΄΄Η ενέργεια του Υπουργού παραβιάζει κατάφωρα την ελευθερία της έκφρασης, όπως κατοχυρώνεται στο άρθρο 14 παρ. 1 του Συντάγματος. Η διαφωνία του Υπουργού με το μήνυμα που εξέπεμπε η ιστοσελίδα, ανεξαρτήτως της ταυτότητας του διαχειριστή της, δεν του δίνει το δικαίωμα να ενεργήσει με σκοπό τη φίμωσή της΄΄ είπε ο Τάσος Κουράκης συμπληρώνοντας ότι ΄΄Η ενέργεια του Υπουργού εντάσσεται στην τρομοκράτηση του μαθητικού κόσμου δια του αυταρχισμού και της καταστολής. Για το θέμα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση στα Υπουργεία Παιδείας  και Δικαιοσύνης.΄΄ Τέλος  επεσήμανε ότι ο Υπουργός σε αυτό το σχέδιο νόμου αποφάσισε με μια γραμμή του τύπου ΄΄…με την παράγραφο 2 προστίθεται και το μάθημα της πληροφορικής διαζευτικά με αυτό της χημείας…΄΄ να ξεμπερδεύει με επιστημονικά πεδία, κατευθύνσεις και διορισμούς ειδικοτήτων εκπαιδευτικών, αντί να φέρει ξεχωριστό σχέδιο νόμου για όλα αυτά, μετά από εκτενή διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]