ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΕΚΘΕΣΗ  ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ  ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ  2014-2015

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΚΑΙ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΔΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ συγκροτήθηκε σε σώμα στις 22 Ιανουαρίου 2014 με την παρακάτω σύνθεση:        
                 Πρόεδρος                                           Κορδής Νεκτάριος
                 Αντιπρόεδρος                                     Οικονόμου Δήμητρα
                 Γενικός Γραμματέας                           Νομίδη Κατερίνα
                 Ταμίας                                                 Παγουλάτου λίτσα
                 Οργανωτικός Γραμματέας                  Αντωνάτος Φάνης
                 Μέλος                                                 Μακροδημήτρης Δημήτρης
                 Μέλος                                                 Μπαρούς Γιάννης

·         Τη  χρονιά που πέρασε δυστυχώς χάσαμε αρκετούς συναδέλφους και μάλιστα ακόμη και μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας. Μέλη του ΔΣ παρέστησαν στον αποχαιρετισμό των συναδέλφων μας και συνέδραμε οικονομικά σε όλες τις περιπτώσεις, ζητώντας παράλληλα ενίσχυση για τις οικογένειες των εκλιπόντων και από την ΟΛΜΕ. Μικρή οικονομική βοήθεια δόθηκε επίσης σε μαθητές τόσο της Β΄ ΕΛΜΕ όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας για την αντιμετώπιση σοβαρών και επειγόντων προβλημάτων υγείας.
·         Συμμετείχε δυναμικά σε όλες τις απεργίες και συλλαλητήρια της ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ..
·         Τον Ιανουάριο 2015 εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης για τους  συναδέλφους  της πρωτοβάθμιας, Π. Βαινά & Γ. Χρόνη σε σχέση με παραπομπή του σε πειθαρχικό συμβούλιο λόγω της στάσης του σε υπηρεσιακό όργανο κατά την επιλογή Δ/ντών.
·         Τον ίδιο μήνα διατέθηκαν προσκλήσεις σε παιδιά συναδέλφων για την παράσταση «Τομ Σόγιερ» στο Θέατρο Ελληνικός Κόσμος, που διοργάνωσε η ΟΛΜΕ.
·         Η ταμίας εξέδωσε κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους.
·         Τον Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δ/ντή Δ.Ε. κ. Ζαφειρακίδη όπου επισημάνθηκαν τα προβλήματα σε σχολικές μονάδες που αντιμετωπίζουν κενά. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν τα σχολεία ειδικής αγωγής, τόσο σε ειδικό Εκπαιδευτικό  και Βοηθητικό προσωπικό με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία τους. Το ΔΣ επικαιροποίησε το αίτημα για άμεση λειτουργία του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Περιστερίου προκειμένου να αποσυμφορηθεί η δύσκολη κατάσταση στις αντίστοιχες δομές του  Αιγάλεω.
·         Τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του ΔΣ με το Διευθυντή Ειδικής αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κατά την οποία εκτέθηκαν τα προβλήματα των ΕΕΕΕΚ αρμοδιότητάς μας.
·         Στις 11/03/15 πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γ.Σ. κατά την οποία συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις και το  πρόγραμμα δράσης με βάση τα συνολικά αιτήματα του κλάδου.
·         Στις 31/03/15 το ΔΣ συναντήθηκε με τον Δ/ντή ΔΕ Γ΄Αθήνας, Γ. Ζαφειρακίδη. Επικαιροποιήθηκε η πάγια θέση του κλάδου μας για ισότιμη κατανομή του μαθητικού δυναμικού και η απαίτησή μας για τμήματα έως 25 μαθητές. Επισημάναμε την ανάγκη ανανέωσης των επιτροπών στα βαθμολογικά κέντρα με ανοικτές και διαφανείς διαδικασίες.
·         Την Πέμπτη 02/04/15 συμμετείχαμε στην κινητοποίηση του σωματείου εργαζομένων «Αττικόν» Νοσοκομείο και προσυπογράψαμε τα αιτήματα τους.
·         Στις 07/05/15 πραγματοποιήθηκε Γ.Σ. στο πλαίσιο των προσυνεδριακών συνελεύσεων για το 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ και στις 11/05/15 εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων.
·         Στις 15/05/15 στο Πνευματικό κέντρο Γ. Ρίτσος διοργανώσαμε την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Ο αξιολογητής του Γκογκόλ» από την Πολιτιστική Λέσχη της ΟΛΜΕ.
·         Στις 19/05/15 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του βαθμολογικού κέντρου Αιγάλεω και εκφράστηκαν τα αιτήματα του κλάδου καθώς και η ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών για τους εργαζόμενους συναδέλφους.
·         Τον Ιούνιο το ΔΣ συμμετείχε στην κοινή συνάντηση με τις Α΄ και Γ΄ΕΛΜΕ με τον Περιφερειακό Δ/ντή, Χ. Λόντο, στον οποίο εκτέθηκαν ζητήματα σε σχέση με την επανασύσταση ειδικοτήτων που είχαν  καταργηθεί στα ΕΠΑΛ.
·         Τον ίδιο μήνα η Δ. Οικονόμου παραιτήθηκε στα πλαίσια ενδοπαραταξιακής συνεννόησης. Η Α. Μουστακαλή κατέλαβε τη θέση μέλους, ενώ κατόπιν ψηφοφορίας τη θέση του Αντιπροέδρου κατέλαβε ο Δ. Μακροδημήτρης.
·         Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Σεπτέμβριο, έγινε καταγραφή των κενών σε σχολεία αρμοδιότητάς μας και συνάντηση με τον Δ/ντή ΔΕ στον οποίο εκτέθηκαν. Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά στο επίκεντρο βρέθηκε η ειδική αγωγή και τα τεράστια κενά που σημειώνονται  σε ειδικό εκπ/κό και βοηθητικό προσωπικό.
·         Έγινε παρέμβαση στον ΔΔΕ για την ελλιπή λειτουργία ιδιωτικών σχολείων της περιοχής μας.
·         Εγκρίθηκε ομόφωνα η παροχή οικονομικής βοήθειας για πρόσφυγες της Μυτιλήνης, ενώ διοργανώθηκε και συλλογή συγκεκριμένων αγαθών σε σχολεία του Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών των προσφύγων.
·          Στις 09/10/15 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Περιφερειακό Δ/ντή στον οποίο εκτέθηκαν τα προβλήματα σε σχέση με τα κενά σε σχολικές μονάδες και ιδιαιτέρως στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω. Επίσης συζητήθηκε και το ζήτημα των υποχρεωτικών μετακινήσεων.
·         Στις 22/10/15 πραγματοποιήθηκε έκτακτη ΓΣ της Β΄ΕΛΜΕ
·         Στις 03/11/15 εκδόθηκε με ομόφωνη απόφαση ανακοίνωση σχετικά με την αναγκαιότητα ύπαρξης σχολικών φυλάκων σε όλες τις σχολικές μονάδες.
·         Παράλληλα στις 12/11/15 εκδόθηκε ανακοίνωση για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
   Τέλος το Δ.Σ αποφάσισε την πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ. την 1η Δεκέμβρη και τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη Δ.Σ. στις 3 Δεκέμβρη. Η συνδρομή των συναδέλφων για τη συνδικαλιστική χρονιά 2015-2016 αποφασίστηκε να παραμείνει στα  15 €.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στο χώρο της Δημόσιας Παιδείας, είναι απολύτως αναγκαία η συσπείρωση όλων των φορέων, όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – διδακτικό προσωπικό ΑΕΙ -ΑΤΕΙ – γονείς – μαθητές – φοιτητές), με στόχο την αύξηση των δαπανών και την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας, μέσα από τη διαμόρφωση κοινού αγωνιστικού προγράμματος δράσης.
   Για την υλοποίηση όλων αυτών, βασική προϋπόθεση είναι να ξεπεραστεί το κλίμα ηττοπάθειας, απαξίωσης και αναποτελεσματικότητας, που κρατάει ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι του κλάδου έξω από τα σωματεία και τους αγώνες.
   Το επόμενο διάστημα οι συνθήκες απαιτούν μεγαλύτερη συσπείρωση στην ΕΛΜΕ , ενίσχυση της συμμετοχής και της δράσης των συναδέλφων, ιδιαίτερα των νέων, πιο αποφασιστικό άνοιγμα σε γονείς και μαθητές, δασκάλους και άλλους τοπικούς φορείς.
Για το Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΚΟΡΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ                                                ΝΟΜΙΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]