ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Απεργώ σήμερα γιατί ο αγώνας για δημόσιο καθολικό ασφαλιστικό σύστημα για αποτροπή της περικοπής συντάξεων για καλύτερους μισθούς, για την υπεράσπιση όσων έχουν απομείνει από το κοινωνικό κράτος είναι δίκαιος αγώνας.
Οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα αυτοί που ανήκουν στην Αριστερά, έχουν δώσει αγώνες ώστε τα συνδικάτα να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους στη βάση των προβλημάτων και όχι με βάση την ιδεολογική και πολιτική τους τοποθέτηση. Στηρίζω το σωματείο μου ακόμα και όταν δεν συμφωνώ πλήρως με τις θέσεις και την τακτική του ως χώρο συλλογικής έκφρασης και κυρίως δράσης των εργαζομένων.
Δεν απεργώ για να ρίξω την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Δεν θέλω να είμαι πιόνι στην εκτέλεση του πολιτικού σχεδίου εξαγνισμού και παλινόρθωσης της ΝΔ. Ούτε στα σχέδια αυτών που φαντασιώνονται λαϊκούς ξεσηκωμούς.
Δεν θέλω να συναθροιστώ με αυτούς που παλεύουν να διατηρήσουν προνόμια, ατιμωρησία και ασυδοσία. Με αυτούς που λοιδορούσαν χρόνια τους κοινωνικούς αγώνες και τώρα τους εξυμνούν πίσω από τις κάμερες. Με αυτούς που προσπαθούν να διοργανώσουν κινητοποιήσεις “κατσαρόλας”.
Ταυτόχρονα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις είναι στη χώρα μας κλιμάκια των “θεσμών” και διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση. Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται να ζητάνε, νέες περικοπές στις συντάξεις και άλλα σκληρά μέτρα. Φαίνεται ότι κάποιοι τουλάχιστον από αυτούς τραβάνε το σκοινί στα άκρα. Το λαϊκό και εργατικό κίνημα πρέπει να αποτελεί την άλλη άκρη του σκοινιού.
Να δούμε τη συνολική εικόνα. Στην ταξική πάλη που διεξάγεται πρέπει να πάρουμε θέση στη σωστή πλευρά. Η σημερινή απεργία και οι κινητοποιήσεις ενισχύουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιταχθεί στα σχέδια των δανειστών και των ντόπιων συμμάχων τους.
Συνεχίζω να αγωνίζομαι για μια άλλη πορεία της χώρας έξω από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές. Ο αγώνας είναι δύσκολος και μακροχρόνιος. Θα τον δώσουμε όπως κάναμε πάντα. Μαζί με το λαό και όχι στο όνομά του.
4/2/2016

Μπάμπης Αλεξάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]