ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΕΠΑΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
     Ο Σύλλογος Διδασκόντων (Σ.Δ)  του  ΕΠΑΛ  ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ  συνεδρίασε  τη  Δευτέρα  08/02/2016 (πράξη 19η/8-2-2016)  με αφορμή το δελτίο τύπου της ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ(28-01-2016) καθώς και του ψηφίσματος της Γ.Σ. των πρόεδρων των ΕΛΜΕ (30-01-2016).
    Ο Σ.Δ μελέτησε τις αιτιάσεις και καταγγελίες έτσι όπως καταγράφονται στα παραπάνω κείμενα,  λαμβάνοντας  υπόψιν:
·         Την υπ’ αριθμ. 120770/Γ2/03-10-2008  Υ.Α. και την με αριθμ. πρωτ. 88625/δ2/04-06-2015 εγκύκλιο καθώς και άλλες σχετικές με τις αναθέσεις των μαθημάτων στα ΕΠΑΛ. 
·         Το γεγονός ότι οι τοποθετηθέντες αναπληρωτές ΠΕ 17.06 καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του ΕΠΑΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ αλλά και των ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ και ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΗΣ.
·         Την εισήγηση του Τομεάρχη των Εργαστηρίων του Μηχανολογικού Τομέα
·         Τις εισηγήσεις όλων των εκπαιδευτικών-υπεύθυνων των Εργαστηρίων του   ΕΠΑΛ Ληξουρίου.
·         Το γεγονός ότι  το προεδρείο της ΕΛΜΕ-ΚΙ στις 27-02-2016 ενημερώθηκε από τον Σ.Δ και το Διευθυντή για τη λειτουργία των Εργαστηρίων και τις αναπληρώσεις των εργαστηριακών μαθημάτων  καθώς και για τις ενστάσεις του  στον τρόπο που αυτό προσεγγίζει τα θέματα αυτά.   
Μετά από διαλογική συζήτηση ο Σύλλογος Διδασκόντων  αποφάσισε και   κοινοποιεί τα παρακάτω:
·         Το κτήριο των Εργαστηρίων του Μηχανολογικού Τομέα (Μηχανουργείο ΒΕΣ) μετά τους σεισμούς του ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, παραμένει εγκαταλελειμμένο χωρίς να υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επισκευή η ανακατασκευή του, με το βαρύ εργαστηριακό εξοπλισμό του εγκλωβισμένο μέσα.
·         Τα Εργαστήρια του Μηχανολογικού Τομέα λειτουργούν στους χώρους της προσωρινής εγκατάστασης τους και τα εργαστηριακά μαθήματα του Τομέα γίνονται κανονικά και με όλους τους κανόνες ασφάλειας για εκπ/κούς και μαθητές και αυτό καθόλου δεν συσχετίζεται με τον δεύτερο εργαστηριακό καθηγητή ή από το αν είναι Π.Ε  ή Τ.Ε
·          Το κτήριο των εργαστηρίων των Ηλεκτρολόγων ουδεμία ζημιά έπαθε από τους σεισμούς και δεν είναι κτίσμα προκάτ.
·         Είναι απαράδεκτη η διαστρέβλωση της πραγματικότητας για τη λειτουργία των Εργαστηρίων από το Προεδρείο της ΕΛΜΕ-ΚΙ, ιδιαιτέρως όταν αυτό γίνεται μετά την ολόπλευρη ενημέρωση του από τον Σ.Δ.
·         Αποτελεί ατόπημα και μέγα ηθικό ζήτημα για τους εκπ/κούς και το σχολείο η άποψη ότι η λειτουργία των εργαστηρίων θέτει σε κίνδυνο ζωές μαθητών. Δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και φόβου σε μαθητές και γονείς με σοβαρές συνέπειες  στη λειτουργία του σχολείου.
·         Είναι έξω από κάθε συνδικαλιστική δεοντολογία ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ να παραπλανεί τους πρόεδρους των ΕΛΜΕ, μεταφέροντας τους στρεβλή εικόνα των πραγματικών προβλημάτων  που αντιμετωπίζει το ΕΠΑΛ Ληξουρίου.
   Ο Σ.Δ του ΕΠΑΛ Ληξουρίου συνεχίζει να διεκδικεί με σθένος την αποκατάσταση των ζημιών στις κτηριακές  υποδομές τις δικές του καθώς και των λοιπών σχολείων της ΠΑΛΙΚΗΣ με στόχο να αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία.
Καλεί τους αρμόδιους φορείς (ΥΠΟΜΕΔΥ, ΟΣΚ,ΒΟΥΛΕΥΤΗ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟ κ.λ.π) να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους ώστε να τελειώνουμε με τις απαράδεκτες καθυστερήσεις και να δρομολογήσουν άμεσα  την αποκατάσταση των κτηριακών υποδομών των σχολείων.
                                                        ΛΗΞΟΥΡΙ 9/02/2016
             Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟ  ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
                                                                                               ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

                                                                         ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ-ΠΑΓΩΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                

                                                                                    ΠΕ 03-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]