Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ 
Ρένα Δούρου
Αττική
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεσμεύθηκαν 15 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για την τραγωδία της Δυτικής Αττικής
Βιώσιμος και με κοινωνική στόχευση ο νέος προϋπολογισμός

Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής ο Προϋπολογισμός του 2018. Στον προϋπολογισμό δεσμεύθηκε το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των πληγεισών περιοχών στη Δυτική Αττική. Πρόκειται για την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη Μάνδρα, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου.
Συνοπτικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «βιώσιμο, συνθετικό, αναπτυξιακό, επενδυτικό, με κοινωνική στόχευση».
Συγκεκριμένα, οι βασικοί στόχοι του Προϋπολογισμού, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη είναι, μεταξύ άλλων, να «προχωρήσουν κατά προτεραιότητα τα έργα που έχουν ενταχθεί στη Δυτική Αττική» - το 23% του Προϋπολογισμού, των ίδιων πόρων της Περιφέρειας, περίπου μισό δις ευρώ, αφορά σε αντιπλημμυρικά έργα.
Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι μεταξύ των στόχων είναι «να γίνουν διαγωνισμοί για τα 193 έργα υπό δημοπράτηση, με προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά και να υπογραφούν οι Προγραμματικές Συμβάσεις τουλάχιστον στα μισά από τα 370 έργα που είναι σε διαδικασία ωρίμανσης και ελέγχου μελετών». «Να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των νοσοκομείων της Αττικής, αυξάνοντας έτσι το επιχειρησιακό δυναμικό των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής κατά 50%», «να προχωρήσει ο υποθαλάσσιος αγωγός για την υδροδότηση της Αίγινας», «να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες αναβάθμισης του Πεδίου του Άρεως», κ.ά.
Από την πλευρά της η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε ευρωπαϊκά προγράμματα, Καλλιόπη Σταυροπούλου παρουσίασε το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων, τονίζοντας «τις 204 κοινωνικές δομές που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής».

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.dinamizois.gr
www.renadourou.gr
Fb: /renaperifereia
Twitter: @renadourou

Το Γραφείο Τύπου, 30/11/2017Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου