Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΚ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ  (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΜΟΥΤΣΙΚΑ ΕΥΓΕΝΙΑΣ)

Στη σημερινή συνεδρίαση, 15/12  του ΔΣ της ΟΛΜΕ θέσαμε θέμα ανακοινοποίησης της χθεσινής ανακοίνωσης της ΟΛΜΕ για την απώλεια της συναδέλφισσας Ευγενίας Μουτσίκα.

Συγκεκριμένα δηλώσαμε:
΄΄  Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι από την απώλεια της συναδέλφου.
 Η ανακοίνωση γράφτηκε τις πρώτες ώρες του θλιβερού συμβάντος, κάτω από συναισθηματική φόρτιση και  σε μέρα γενικής απεργίας. Εκτιμώντας ότι υπάρχουν ακραίες εκφράσεις και αστοχίες, ζητάμε την ανακοινοποίησή της.
Πιο συγκεκριμένα:
Κατονομάζεται ο Υπουργός Παιδείας ως υπεύθυνος για την απώλεια και διαφωνούμε με την ονομαστική αναφορά.
Η συναδέλφισσα δεν είχε αιτηθεί απόσπαση για λόγους υγείας, όπως αναφέρεται.
Παρ’  ότι συμφωνούμε με τις αποσπάσεις εκλεγμένων σε ΔΣ ΕΛΜΕ, δεν υπάρχει σαφής νομική πρόβλεψη που να υποχρεώνει τον υπουργό να ικανοποιεί αυτές τις αποσπάσεις, αλλά η πάγια τακτική της ικανοποίησης αυτών των αποσπάσεων έχει δημιουργήσει εθιμικό δίκαιο.

Είναι προφανές ότι όλα τα παραπάνω δεν αμφισβητούν την αναγκαιότητα της ανακοίνωσης αλλά το ύφος και τη φρασεολογία της.΄΄
 Την ανακοινοποίηση δεν αποδέχτηκε κανένα άλλο μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ - απλά μόνο η ΠΕΚ συμφώνησε μαζί μας στο ακραίο της φράσης ''Η αναλγησία του Υπουργού Παιδείας οδήγησε τη συνάδελφο στη βιολογική εξόντωση''. 
ΤΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ 
ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΟΥΛΗΣ 
ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ 
-- 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου