ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ
(ΣΥΝΕΚ) ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ

Σχετικά με τον αιρετό “των εκπαιδευτικών” του ΠΥΣΔΕ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ
(..που έχει εκλεγεί όμως με το ψηφοδέλτιο των  ΣΥΝΕΚ…)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Λυπούμαστε που είμαστε αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να επιστρέψουμε στο θέμα του αιρετού (εκλεγμένου με τις ΣΥΝΕΚ!) στο ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ Ν. Ζούτσου, το οποίο είχαμε θίξει σε ανακοίνωσή μας στις 9/1/2018, αλλά απάντηση δεν λάβαμε.
Γι αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής :
§  Το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΚ στις δύο τελευταίες υπηρεσιακές εκλογές (2014, 2016) εξέλεξε αιρετό εκπρόσωπο στο Υπηρ. Συμβούλιο και προφανώς θεωρεί ότι η θέση του αιρετού ανήκει στο ψηφοδέλτιο-παράταξη και δεν είναι προσωπική. Ως εκ τούτου τον  καλούμε εκ νέου να παραιτηθεί από τη θέση του αιρετού εκπροσώπου των ΣΥΝΕΚ, από τη στιγμή που επέλεξε έναν άλλο προσωπικό συνδικαλιστικό δρόμο, συμμετέχοντας στις εκλογές της Α’ ΕΛΜΕ σε άλλο ψηφοδέλτιο.
§  Η προσωπική πολιτική, πέρα και έξω από τους συλλογικούς στόχους, ο παραγοντισμός και η θεσιθηρία δεν ανήκουν στις συνδικαλιστικές μας παραδόσεις και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από τη συλλογικότητά μας.
§  Τα παραπάνω νοσηρά φαινόμενα ήταν δυστυχώς ιδιαιτέρως έντονα και διακριτά (όπως αποδείχθηκε και από τις μετέπειτα εξελίξεις) στη λειτουργία και δράση του “αιρετού των εκπαιδευτικών” τόσο στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, όσο και εκτός αυτού.
§  Ο Ατομικός προεκλογικός αγώνας (π.χ με προσωπική επιστολή αλλά και αποστολή προσωπικών μηνυμάτων sms στα κινητά τηλέφωνα σχεδόν όλων των συναδέλφων της Γ΄ Αθήνας την προηγούμενη ημέρα των υπηρεσιακών εκλογών όπου καλούνταν να “θυμηθούν” τον “αιρετό των εκπαιδευτικών”..που ήταν δίπλα τους… στις υπηρεσιακές μεταβολές..) ανήκει στις λειτουργίες και τακτικές άλλων πολιτικών-συνδικαλιστικών χώρων και όχι του δικού μας.
§  Η στάση του “αιρετού των εκπαιδευτικών” ως μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου που έκρινε τους υποψήφιους Δ/ντες και Δ/ντριες το περασμένο καλοκαίρι ήταν το λιγότερο αμφιλεγόμενη και μακριά πάντως από πάγιες θέσεις των ΣΥΝΕΚ, που το λιγότερο που απαιτούν, είναι οι εκπρόσωποί τους να σέβονται και να μεταφέρουν στα κάθε λογής Συμβούλια τις συλλογικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις των συλλογικών οργάνων. Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις οι γνωμοδοτήσεις συλλόγων διδασκόντων αγνοήθηκαν επιδεικτικά από τον “αιρετό των εκπαιδευτικών”, ο οποίος για άλλη μια φορά ενήργησε χωρίς σεβασμό στις συλλογικότητες, αλλά ατομικά ως παράγοντας με την χειρότερη έννοια του όρου.
Η περιφρόνηση των συναδέλφων και των συλλογικοτήτων τους είναι σε κατάφωρη αντίθεση με τον αξιακό κώδικα αυτής της παράταξης.
Τέλος, επισημαίνουμε,  ότι η παράταξή μας ήταν, είναι και θα είναι ανοικτή και εξαιρετικά ανεκτική στη διαφορετική άποψη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορεί να γίνει σημαία ευκαιρίας και βάση για την ανάπτυξη άλλων πολιτικών σχεδίων. Τονίζουμε ότι  και η τελευταία ανακοίνωση του “αιρετού των εκπαιδευτικών” N. Zούτσου αντιγράφει κατά βάση τις ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών παρατάξεων που πρόσκεινται στην Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ).  
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Ως συλλογικότητα αναλαμβάνουμε τη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για την συνδικαλιστική συμπεριφορά  του πρώην στελέχους της παράταξής μας, (αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Γ’ Αθήνας, αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΔΕ Αττικής, μέλους του Δ.Σ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής) η οποία απάδει των παραδόσεων, των αξιών και της μακρόχρονης ιστορίας της παράταξής μας.   


                                                                                                                 ΣΥΝ.Ε.Κ Δυτικής Αθήνας 29/1/2018  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]