Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
(ΣΥΝ.Ε.Κ)
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Συναδέλφισσες,συνάδελφοι,
   Σαν Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις - ΣΥΝΕΚ, θέλουμε να χαιρετήσουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις  εκλογές της 18ης & 19ης Δεκέμβρη, αλλά και όσους συνεργαστήκαμε μαζί, την προηγουμένη χρονιά, σε διάφορες πρωτοβουλίες, πολιτιστικές, κοινωνικές, κινηματικές. Η ουσιαστική στήριξη της παράταξής μας  παρά τις επιθέσεις και τις συκοφαντίες που δεχθήκαμε από άλλες παρατάξεις, τις διασπαστικές κινήσεις που έγιναν  στην Α΄ ΕΛΜΕ,  αλλά και τις αποχωρήσεις στελεχών μας, είναι ταυτόχρονα για εμάς ισχυρό μήνυμα και εντολή για τη συνέχιση του αγώνα για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και του δημόσιου σχολείου, με βάση τις διακηρυγμένες θέσεις της παράταξης και του κλάδου.
   Τα νέα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ χρειάζεται να δώσουν  σημαντικές μάχες, για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Στα πλαίσια της συμφωνίας κυβέρνησης δανειστών, θα έρθουν τις επόμενες μέρες στη Βουλή για ψήφιση μέτρα όπως: υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο 30 ώρες, κριτήρια συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, αξιολόγηση στελεχών, ενώ θα πάρουν σειρά για νομοθέτηση οι Δομές στήριξης, ο προγραμματισμός και η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου και οι αλλαγές στο Γενικό Λύκειο και στο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, ανακοινώνονται αλλαγές σε σοβαρά εργασιακά και εκπαιδευτικά ζητήματα, όπως αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων, ενοποιήσεις ειδικότητων, υπηρεσιακές μεταβολές, ζητήματα διδακτικής επάρκειας, κ.ά.
   Είναι μπροστά μας άμεσα η πρόκληση της ενεργοποίησης όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων για να μην περάσουν τα σχέδια αυτά. Το μήνυμα της συσπείρωσης και του αγώνα πρέπει να φτάσει σε όλα τα σχολεία, κινητοποιώντας κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, ώστε με το άνοιγμα των σχολείων, να δώσουμε τη δική μας απάντηση, με έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, με συγκεντρώσεις και απεργιακές παρεμβάσεις.
   Η συμμετοχή στις εκλογές  είναι μόνο ένα μικρό βήμα. Η κατάσταση της απογοήτευσης και της αμηχανίας ενός μεγάλου τμήματος του κλάδου μπορεί και πρέπει γρήγορα να μετατραπεί σε ενεργή συμμετοχή στους αγώνες που είναι απαραίτητο να οργανωθούν το επόμενο διάστημα και να είναι μαζικοί. Είναι σαφές ωστόσο, ότι δεν αρκεί η πρόθεση από την πλευρά των συναδέλφων να ψηφίσουν τα 7 ή τα 9 μέλη του Δ.Σ. με λογικές ανάθεσης: «εμείς σας ψηφίζουμε, καθήκον σας να αγωνίζεστε». Θεωρούμε ότι συνδικαλισμός δεν είναι η κατάληψη μιας θέσης στο Δ.Σ. για να αποφασίζουμε, να ομιλούμε και να λειτουργούμε «αντ΄ αυτών». Θέλουμε και προσπαθούμε πάντα να είμαστε «συν αυτοίς». Οι περιστάσεις απαιτούν δράση συλλογική από ΟΛΟΥΣ. Για να συμβεί αυτό πρέπει να μάθουμε να ακούμε και για να ακούσουμε πρέπει να είμαστε εκεί, παρόντες «ψυχή τε και σώματι», στους συλλόγους, στις συνελεύσεις, στους δρόμους. Να συμμετέχουμε στη συνδιαμόρφωση απόψεων, προτάσεων και στάσεων, ανοιχτοί προς κάθε τι ριζοσπαστικό και έτοιμοι να αναθεωρήσουμε πολλά στερεότυπα. Σαν πρώτο βήμα σας καλούμε να αναδείξετε και να ενεργοποιήσετε τον θεσμό του συνδικαλιστικού αντιπροσώπου του σχολείου σας. Σε βασικά θέματα, πριν από τα ΔΣ ή τις ΓΣ των ΕΛΜΕ, επιδιώκουμε συνεδριάσεις συλλόγων για επεξεργασία εισηγήσεων και διαμόρφωση προτάσεων. Αξιοποίηση του Διαδικτύου για συλλογή προτάσεων και σκέψεων από τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, υλικό που θα εμπλουτίζει τη συζήτηση στα ΔΣ ή στις ΓΣ.          
   Όσον αφορά την Α ΕΛΜΕ (Περιστέρι) και τη παρουσία στις εκλογές του νέου ψηφοδελτίου της «Εκπαιδευτικής Συνεργασίας καθηγητών Περιστερίου» στο οποίο συμμετέχει ο αιρετός των ΣΥΝΕΚ και συνάδελφοι που συμμετείχαν παλιότερα στα ψηφοδέλτια της παράταξής μας θέλουμε να τονίσουμε τα εξής: Ο “τρόπος” και η “τακτική” που επελέγησαν για την εμφάνιση του ψηφοδελτίου (μυστικότητα, προσχηματικός δήθεν διάλογος με τις ΣΥΝΕΚ κλπ) αποτελούν μνημείο μικροπολιτικής και μικροσυνδικαλισμού για το οποίο δεν μπορεί να υπερηφανεύεται ο “εμπνευστής” της κίνησης αυτής. Θεωρούμε ότι η θέση του αιρετού των ΣΥΝΕΚ στο υπηρεσιακό συμβούλιο της Γ΄Δ/νσης Δ.Ε Αθήνας είναι πρώτα απ’ όλα θέση της παράταξης και όχι κάποιου προσώπου. Συνεπώς καλούμε τον συνάδελφο Ν. Ζούτσο (επί 3ετία πλέον… αιρετό των ΣΥΝΕΚ), από τη στιγμή που επέλεξε έναν άλλο προσωπικό συνδικαλιστικό δρόμο, να παραιτηθεί από τη θέση του αιρετού, ώστε αυτή να επιστρέψει στη παράταξη, εκεί που πραγματικά ανήκει.
Δυτική Αθήνα 9/1/2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ  (ΣΥΝ.Ε.Κ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]