ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ           
Για την κινητοποίηση 2/3/18 στο Υπουργείο Παιδείας και την αστυνομική καταστολή.
                                                                                                                       3 Μαρτίου 2018
Στις 2/3/18, με αιχμή το αίτημα για άμεσους μαζικούς διορισμούς εκπ/κών, πραγματοποιήθηκε μια μαζική κινητοποίηση αναπληρωτών και μόνιμων εκπ/κών στο Υπουργείο Παιδείας, που συνδιοργάνωσαν οι εκπ/κές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ μαζί με τους συλλόγους Αναπληρωτών και Αδιόριστων εκπ/κών. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και ενώ ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια της ΟΛΜΕ για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στο ισόγειο, όπως είχε ήδη κανονιστεί, μια πολυπληθής ομάδα  από εκπαιδευτικούς μπήκε στον  περίβολο και στη συνέχεια στο κεντρικό κτίριο,  ζητώντας να δουν οι ίδιοι την ηγεσία του ΥΠΕΠΘ στον 3ο όροφο. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, εκδηλώθηκε εναντίον όλων των συγκεντρωμένων αναιτιολόγητη  επίθεση καταστολής με βία και χημικά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις και καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες και να απαντήσει για το ποιος έδωσε εντολή για αυτήν την επίθεση.
Είναι προφανές ότι τα ιδιαίτερα προβλήματα του χώρου της εκπ/σης δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό, και καμία δικαιολογία δεν μπορεί να σταθεί  απέναντι στην επιλογή  να αντιμετωπιστούν με τη βία οι εκπαιδευτικοί που διεκδικούν  το αυτονόητο: μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς   συνθήκες ζωής και εργασίας.
Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι συνάδελφοί μας είναι αυτοί που περισσότερο από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς,  έχουν βιώσει στο πετσί τους τις πολύχρονες αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της λιτότητας και τις επιπλέον βάρβαρες περικοπές των μνημονιακών χρόνων. Σε ιδιαίτερα ελαστικές συνθήκες εργασίας, κακοπληρωμένοι και με λειψά δικαιώματα, εγκαταλείποντας οικογένειες ή και την ίδια την προσδοκία δημιουργίας οικογένειας, διατρέχουν  τις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας για να καλύψουν τις ανάγκες των δημοσίων σχολείων, με την ανασφάλεια και την αγωνία του αν, του πού και του μέχρι πότε θα έχουν δουλειά.
Την ώρα που στη δημόσια εκπαίδευση έχουν να γίνουν διορισμοί από το 2010, παρά τις συνταξιοδοτήσεις, τα κενά,  και τις κατά καιρούς υποσχέσεις του Υπουργείου  Παιδείας για «20.000 διορισμούς εντός τριετίας», την ώρα που το 47% των επισφαλών θέσεων εργασίας ολόκληρου του δημόσιου τομέα αναφέρεται στην εκπαίδευση, όπου παρατηρείται και το χαμηλότερο  ποσοστό αναπλήρωσης, η εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορεί να αποδεχτεί τον ισχυρισμό του Υπουργείου Παιδείας για την «ευθύνη των θεσμών» που δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών  ενώ εκείνο επιθυμεί. Το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα ανεχθεί  κανέναν εμπαιγμό και καμία παλινωδία, πόσο μάλλον την αναίτια αστυνομική καταστολή και τη βία.
Ο αγώνας για μαζικούς διορισμούς ΑΜΕΣΑ και για την επίλυση των σοβαρών εργασιακών προβλημάτων μόνιμων και αναπληρωτών πρέπει να κλιμακωθεί. Ευθύνη των εκπ/κών συνδικαλιστικών φορέων είναι ο  παραπέρα προγραμματισμός και η περιφρούρησή του.

Το δίκαιο αίτημα για στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης με αύξηση των δαπανών και άμεσους μαζικούς διορισμούς, με τον  αγώνα μας θα γίνει πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]