ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

           Ενημερωτικό του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ
           Νεκτάριου Κορδή
εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 21/9/2018

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
    Σχετικά με τη συνεδρίαση  του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
1.      Έγιναν δεκτές 18 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών για σοβαρούς λόγους υγείας ή για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Εξ αυτών οι  9 παραιτούνται χωρίς την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Κατά την διάρκεια του 2018 είναι αυξημένος ο αριθμός των εκπαιδευτικών που παραιτούνται από την υπηρεσία χωρίς συνταξιοδότηση. Αφορούν κυρίως μόνιμη εγκατάσταση στο εξωτερικό ή και πιθανή αλλαγή επαγγέλματος με ηλικίες κυρίως από 40-50 ετών.
2.      Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
3.      Εγκρίθηκε αίτημα Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για απαλλαγή από τα καθήκοντά του.
4.       Απορρίφθηκε αίτημα εκπαιδευτικού για αναδρομική μετάθεση στο Μ.Σ. Καλαμάτας το 2016.
5.      Ικανοποιήθηκαν μετά από ένσταση 2 ανακλήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών μουσικής παιδείας σε Μουσικά Σχολεία. Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκε 1 αίτηση ανάκλησης απόσπασης και 2 επανεξετάσεις αιτήσεων απόσπασης για Μουσικά Σχολεία.
6.      Ικανοποιήθηκαν 5 ανακλήσεις αποσπάσεων σε ΣΜΕΑΕ & ΚΕΣΥ. Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκαν 2 ενστάσεις επί των αποσπάσεων. Τέλος ανακλήθηκε 1 απόσπαση λόγω θητείας σε άλλο φορέα.
7.      Απορρίφθηκε 1 νέα αίτηση απόσπασης σε Εκκλησιαστικό Σχολείο, 1 ένσταση επί των αποσπάσεων και 14 επανεξετάσεις αιτήσεων απόσπασης σε σχολεία της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.
8.      Απορρίφθηκε 1 ένσταση εκπαιδευτικού που ζητά την ένταξη του σε ειδική κατηγορία ως πολύτεκνου. Για το ίδιο ζήτημα ικανοποιήθηκε 1 αίτηση ένταξης σε ειδική κατηγορία αποσπάσεων και 3 αιτήσεις απόσπασης κατά προτεραιότητα.
9.      Ικανοποιήθηκε 1 αίτηση ανάκλησης μετάταξης εκπαιδευτικού από την Β/θμια στην Α/θμια.  
10.  Ικανοποιήθηκε 1 αίτηση απόσπασης εκπαιδευτικού στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου Κρήτης.
11.  Απορρίφθηκε 1 αίτηση θεραπείας εκπαιδευτικού σχετικά με μη έγκριση παράτασης απόσπασης στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
12.  Ικανοποιήθηκε 1 αίτηση μετάταξης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 85, παρ. 4 του Ν.4547/2018.
13.  Σχετικά με τις μετατάξεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε θέσεις ΕΔΙΠ & ΕΕΠ των ΑΕΙ, ΤΕΙ και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, συζητήθηκαν 33 αιτήσεις. Εξ αυτών αποδεσμεύτηκαν οι 31 και απορρίφθηκαν 2 αιτήσεις. Τέλος ικανοποιήθηκαν 2 επανεξετάσεις αιτήσεων μετάταξης και 1 ανάκληση αίτησης μετάταξης.
14.  Τέλος ικανοποιήθηκε 1 αίτηση αποδέσμευσης εκπαιδευτικού για μετάταξη σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4440/2016, όπως ισχύει σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ. 7, αρ.5 του Ν. 1824/1998. Για το  ίδιο ζήτημα ικανοποιήθηκε 1 αίτηση ανάκλησης της αίτησης μετάταξης και απορρίφθηκε 1 αίτηση επανεξέτασης αίτησης μετάταξης.
15. Σχετικά με τις ενστάσεις, ανακλήσεις και επανεξετάσεις επί των αποσπάσεων σε ΠΥΣΔΕ η συζήτηση θα γίνει την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου. Συνολικά υπάρχουν 252 αιτήσεις που αφορούν πολύ σοβαρές περιπτώσεις εκπαιδευτικών με προβλήματα υγείας, οικογενειακά και κοινωνικά.
16. Αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών, οι προσλήψεις 400 περίπου εκπαιδευτικών στα Μουσικά Σχολεία θα γίνουν την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου. Έχουν ήδη ανακοινωθεί 562 προσλήψεις στην Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή.  Οι προσλήψεις αναπληρωτών σε ΔΥΕΠ αναμένονται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
17. Αναφορικά με τις μετατάξεις εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο, η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι ξεπεράστηκαν τα εμπόδια σχετικά με την μεταφορά πιστώσεων και ότι η διαδικασία θα προχωρήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Θα ασκήσουμε πίεση για να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό!
18. Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι εξελίξεις σχετικά με τον διορισμό των 600 εκπαιδευτικών επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008 και για την εξαγγελία για  μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή. Είναι προφανές ότι είναι πολύ σημαντικό μετά από μακρά περίοδο αδιοριστίας, οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν με ταχείς ρυθμούς. Εντός του Οκτωβρίου αναμένονται και οι εξαγγελίες για τους υπόλοιπους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.
19. Τέλος σχετικά με τις εκκρεμείς αιτήσεις μετάταξης  εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις, φαίνεται πως θα υπάρχουν ουσιαστικές εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα.



Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς
Αθήνα 21/9/2018

 


Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr
  Άκης Λουκάς   
  αιρετό αναπλ. μέλος του ΚΥΣΔΕ   
 ( τηλ.:6974320189, 
 ηλ.δ/νση: loukasevangelos@gmail.com



                     εκλεγμένων  με το ψηφοδέλτιο  των

Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]