ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Nectarios Kordis, χαμογελάει, κείμενο


ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ η Περιφέρεια με τη ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ
αλλάζει το πρόσωπο της Αττικής!

Φίλες & Φίλοι
   Τα τελευταία 4,5 χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής οικοδομείται ένα σπουδαίο έργο με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των 66 Δήμων. Η Διοίκηση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ υπέγραψε το 2014 ένα σύμφωνο αξιοπρέπειας με τους πολίτες. Ένα σύμφωνο που τηρούμε με συνέπεια. Ένα σύμφωνο για έναν διμέτωπο αγώνα.
   Το πρώτο μέτωπο αφορά στον αγώνα αλλαγής του ηθικού υποδείγματος άσκησης διοίκησης, τον αγώνα κατά της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, τον αγώνα για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών, με υποστελεχωμένες υπηρεσίες αλλά και πολλές θεσμικές ελλείψεις.
   Το δεύτερο μέτωπο αφορά τον αγώνα διαρκείας που δίνουμε εδώ και 4,5 χρόνια για να καλύψουμε τις χαμένες δεκαετίες σε κρίσιμα έργα υποδομών. Έργα προστασίας της ζωής και των περιουσιών των συμπολιτών μας. Έργα που έπρεπε να είχαν κάνει οι σημερινοί τιμητές μας. Στη σχέση μας με τους 66 Δήμους, λειτουργήσαμε με προκατάληψη υπέρ εκείνων που είχαν λάβει λίγα ή τίποτε. Προκατάληψη υπέρ εκείνων που, επειδή δεν ήσαν «ημέτεροι», βρέθηκαν στο περιθώριο. Εμείς, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε ως το 2014, λειτουργήσαμε υπέρ των τοπικών κοινωνιών και όχι των παραταξιακών ή των κομματικών συμφερόντων. Το κριτήριό μας ήταν και παραμένει η αντιμετώπιση προβλημάτων που έπρεπε να είχαν λυθεί εδώ και δεκαετίες από εκείνους που και σήμερα για μια ακόμη φορά αυτοχαρακτηρίζονται «ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί». Και τους οποίους τους ξέρουμε καλά, γιατί είναι στα πράγματα δεκαετίες, είτε στον πρώτο είτε στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, και παρότι κράτησαν για χρόνια τα ηνία στον Δήμο, στη Νομαρχία ή την Περιφέρεια, δεν εδέησαν να κάνουν τα στοιχειώδη...
   Ένα έργο που έγινε αθόρυβα, αλλά είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και συστηματικού σχεδιασμού, στο πλαίσιο μίας στρατηγικής για να αλλάξει πρόσωπο η Αττική. Ένα έργο πολυεπίπεδο και σφαιρικό, που επιλύει ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Συνολικά από το 2014-2019 έχουμε ενταγμένα 1250 έργα προϋπολογισμού 2,7 δις ευρώ. Ειδικότερα στο Δυτικό τομέα Αθηνών έχουν ενταχθεί  125 έργα προϋπολογισμού 153,8 εκ. ευρώ. Στην Αττική λειτουργούν σήμερα 327 εργοτάξια που δίνουν δουλειά σε πολύ κόσμο, τονώνουν τις τοπικές αγορές και φέρνουν έσοδα στα Δημόσια Ταμεία.
   Αθόρυβα και δυνατά η Περιφέρεια Αττικής δίνει λύσεις σε προβλήματα που χρόνιζαν, όπως η υδροδότηση της Αίγινας. Σήμερα στην Αττική «τρέχουν» 168 αντιπλημμυρικά έργα μισού δις. Τα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται στην πολύπαθη Μάνδρα και ολοκληρώνονται στις αρχές του καλοκαιριού, θα θωρακίσουν την πόλη και τους κατοίκους της. Πρόκειται για  έργα που έπρεπε να τα είχαν φτιάξει οι δήθεν γνώστες της Αυτοδιοίκησης δεκαετίες πίσω.
   Αθόρυβα η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην αλυσίδα αλληλεγγύης, με επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με τη λειτουργία κοινωνικών παντοπωλείων, φαρμακείων, κέντρων ημερήσιας φροντίδας για άτομα με αναπηρία, κέντρων για αστέγους, για κακοποιημένες γυναίκες. Δυνατά βελτιώνεται η καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
   Αθόρυβα η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 40,6 εκατομμύρια ευρώ την αγορά υλικοτεχνικής υποδομής για όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, με 22,3 εκατομμύρια ευρώ τη λειτουργία 54 Τοπικών Ομάδων Υγείας στην Αττική για τα επόμενα 3 χρόνια και με 20 εκατομμύρια ευρώ τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Δυνατά η Περιφέρεια στηρίζει την κοινωνική συνοχή. Σήμερα στην Αττική χρηματοδοτούνται  55 Κέντρα Κοινότητας – νησίδες αλληλεγγύης – διασφαλίζοντας τη λειτουργία τους, για τρία χρόνια επιπλέον των αρχικών τριών ετών. Παράλληλα μέσα από τη λειτουργία του Κέντρου Logistics στηρίζουμε κοινωνικές δομές σε όλη τη χώρα.
    Οι παρεμβάσεις που κάνουμε στις υποδομές, την κοινωνία, την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα, δεν είναι ούτε τυχαίες, ούτε αποσπασματικές. Εντάσσονται στο συνολικό, στρατηγικό μας σχέδιο για να κάνουμε την Αττική μοχλό ανάπτυξης και κρίκο κοινωνικής αλληλεγγύης.           
   Σήμερα στην Αττική υλοποιούνται 185 έργα που αφορούν την κοινωνική συνοχή προϋπολογισμού 90 εκ. ευρώ και 140 έργα αθλητισμού 217 εκατομμυρίων ευρώ από ίδιους πόρους. Με έναν Χάρτη Πολιτισμού που συνθέτουμε καθημερινά, για πρώτη φορά στην Αττική διαθέτοντας 72 εκατομμύρια, σχεδιασμένα, στο πλαίσιο μιας νέας σχέσης πολιτισμού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μια ρήξη με το παρελθόν της αποσπασματικής χρηματοδότησης εκδηλώσεων πολιτιστικών συλλόγων και καλοκαιρινών πανηγυριών. Με τη δημιουργία μιας νέας εικόνας τουριστικής προβολής της Αττικής, σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της. Με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων, για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια στον τόπο μας. Για πρώτη φορά η Περιφέρεια βρέθηκε στο πλευρό νέων επιχειρηματιών σε διεθνείς εκθέσεις νέων τεχνολογιών, από το Σικάγο ως το Τελ Αβίβ, από το Ελσίνκι ως τη Βαρκελώνη.            
   Στον τομέα της Παιδείας η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί έργα 98 εκ. ευρώ που αφορούν κατασκευή, ανακαίνιση, συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων, διαμόρφωση, ανάπλαση & επισκευή αύλειων χώρων, διαμόρφωση αιθουσών πολλαπλών χρήσεων σε σχολικές μονάδες, παρεμβάσεις για την ενεργητική και παθητική πυροπροστασία σχολικών κτιρίων και την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων. Πρόκειται για έργα που περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στα κτίρια, σε αύλειους & περιβάλλοντες χώρους των σχολικών συγκροτημάτων  με στόχο  τη στατική ενίσχυση, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βελτίωση της λειτουργικότητας των χώρων καθώς και της προσβασιμότητας των ΑμεΑ / ΑΜΚ. Για την εξοικονόμηση ενέργειας προβλέπεται η μόνωση κτιρίων με σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης, η μόνωση δωμάτων και στεγών, η τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, η αντικατάσταση ή/και βελτίωση κουφωμάτων και η τοποθέτηση θερμομονωτικών υαλοπινάκων. Αντίστοιχα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία γίνεται διαμόρφωση ραμπών, χώρων υγιεινής και ανελκυστήρων , ειδικών προδιαγραφών.
   Για τους παιδικούς σταθμούς στην Αττική εκτελούνται 30 έργα προϋπολογισμού 46 εκ. ευρώ. Ο 12ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ιλίου αποπερατώθηκε με αποκλειστική χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Νικόλαος Λιάκος» στο Ίλιον προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ δυναμικότητας 40 νηπίων χρηματοδοτείται με πόρους της περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα  χρηματοδοτείται ο εξοπλισμός Μουσικών Σχολείων με κονδύλι 450.000 ευρώ. Επιπρόσθετα μέσα από οριζόντιες δράσεις με το ΠΕΠ χρηματοδοτείται η αναβάθμιση του εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες Προσχολικής & Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προϋπολογισμού 8,7 εκ. ευρώ, η προμήθεια και αναβάθμιση εξοπλισμού σε εκπαιδευτικές μονάδες Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και σχολών Εμπορικού  Ναυτικού προϋπολογισμού 8,8 εκ. ευρώ και τέλος η αναβάθμιση του εξοπλισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ. Στην Τριτοβάθμια η ολική ανακαίνιση της Φοιτητικής Εστίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ. Με την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019 εκτελούνται 1160 δρομολόγια για 22532 μαθητές των Μουσικών & Διαπολιτισμικών σχολείων και των Σχολείων Ειδικής Αγωγής με συνολική δαπάνη 23,7 εκ. ευρώ.
   Για τα άτομα με αναπηρία καταγράφονται σημαντικές δράσεις όπως η ενίσχυση των Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, η αυτόνομη πρόσβαση ΑΜΕΑ σε παραλίες της Αττικής, η λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα, η εξασφάλιση της  απρόσκοπτης λειτουργίας του Σικιαριδείου Ιδρύματος,  η εφαρμογή -σε συνεργασία με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών- στην πράξη της θεωρητικής διεκδίκησης του δικαιώματος ισότιμης συμμετοχής στο κινηματογραφικό και θεατρικό περιεχόμενο με την πρωτοβουλία “Art for All”,  και φυσικά η έμπρακτη στήριξη των Special Olympics Hellas. Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, διοργανώνονται  πολιτιστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο την ανάδειξη της προσβασιμότητας και της συμμετοχής των ανθρώπων με αναπηρία στο αγαθό του πολιτισμού.
   Αθόρυβα και δυνατά συνεχίζουμε με τη ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ και τη Ρένα Δούρου. Διασφαλίζουμε το παρόν και το μέλλον απέναντι στις λογικές και τις πολιτικές του χθες. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι δεν πάμε βήμα πίσω. Γιατί στο δίλημμα «πρόοδος ή οπισθοδρόμηση», η απάντηση είναι μία. Πρόοδος για την Αττική, τους πολίτες, το περιβάλλον. Για τον τόπο, για το αύριο των παιδιών μας!
Δυτική Αθήνα  13-4-2019
Νεκτάριος Κορδής - Εκπαιδευτικός
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικού Τομέα Αθηνών με τη ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ
Κιν. 6932600870 – nekordis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]