ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Αποτέλεσμα εικόνας για δύναμη ζωής

Δελτίο Τύπου
Ρένα Δούρου: Χάρη στους πολίτες αντέξαμε και αντέχουμε, τον πόλεμο λάσπης, παραπληροφόρησης, ύβρεων και λοιδοριών
Στην εκδήλωση της «Δύναμης Ζωής» στο Δημαρχείο Καισαριανής

«Η παρουσία σας σήμερα εδώ αποτελεί μια σαφή απάντηση και στέλνει ένα καθαρό μήνυμα προς όλους εκείνους που έχουν βάλει στόχο, με κάθε μέσο, με κάθε έντυπο, τηλεοπτικό κανάλι, ραδιοφωνικό σταθμό, ιστοσελίδα ή τρολ, να ξαναπάρουν τα ηνία των ζωών μας, να ξαναπάρουν την εξουσία, στην Περιφέρεια Αττικής πρώτα, στην πατρίδα μετά, για να μας γυρίσουν στο χθες και την οπισθοδρόμηση». Αυτά υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο πλαίσιο της μεγάλης συγκέντρωσης της «Δύναμης Ζωής» χθες, στο Δημαρχείο Καισαριανής.
«Για να καταστρέψουν ό,τι έχουμε καταφέρει εδώ και 4.5 χρόνια στην Αττική. Για να ακυρώσουν την πρόοδο που έχει γίνει. Να πάψουν να πηγαίνουν στην ώρα τους στα σχολεία τους 22.000 μαθητές, να ακυρώσουν το δίχτυ κοινωνικής προστασίας που φτιάξαμε, να ακυρώσουν προγράμματα όπως το “Ρεύμα Για Όλους”, ή τη “Διάθεση ειδών λαϊκών αγορών σε ευπαθείς ομάδες”, να ακυρώσουν τη λειτουργία των 56 Κέντρων Κοινότητας, των Κοινωνικών Φαρμακείων, των Κοινωνικών Παντοπωλείων, των Κέντρων για τους Αστέγους, για τα άτομα με αναπηρία, για τις κακοποιημένες γυναίκες. Θα ιδιωτικοποιήσουν την παροχή των κοινωνικών υπηρεσιών, θα συνεχίσουν όλες εκείνες τις πολιτικές τους που κατέστρεψαν το περιβάλλον, που μπάζωσαν τα ρέματα, έκλεισαν τις προσβάσεις στις παραλίες» συνέχισε η Ρένα Δούρου.
«Με μια φράση η πρότασή τους είναι μία: και δεν έχει να κάνει με προγραμματικές θέσεις, αλλά με την αποδόμηση του έργου μας στην Αττική». «Γιατί το σαφές κοινωνικό πρόσημο αυτού του έργου τους ενοχλεί. Ενοχλεί τόσο τον τέως όσο και τον επίδοξο Περιφερειάρχη γιατί αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Του κάλπικου νομίσματος της ψευδεπίγραφης ανάπτυξης, των δεκαετιών εξουσίας των κομμάτων τους, όταν κατέστρεφαν την Ελλάδα, την οδηγούσαν σε κρίση χρέους και Δημοκρατίας, απαξίωναν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την έκαναν εργαλείο για μικροκομματικές επιδιώξεις, για πελατειακές σχέσεις, απλό ιμάντα μεταβίβασης αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας», προσέθεσε η ίδια.
“Έχουμε χρέος απέναντι στους πολίτες να πάμε μπροστά, να συνεχίσουμε, τιμώντας το συμβόλαιο αξιοπρέπειας με τους πολίτες”
Η Ρένα Δούρου, υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια Αττικής, μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά. Χωρίς κομματικές παρωπίδες, χωρίς ημέτερους Δημάρχους, χωρίς αποκλεισμούς, υπέρ των αναγκών των τοπικών κοινωνιών:
-          Όπως έχουμε κάνει για παράδειγμα με τον Δήμο Καισαριανής, με έργα κοινωνικής συνοχής, όπως η χρηματοδότηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φαρμακείου, του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Κοινωνικής Πρόνοιας, του βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού, με έργα υποδομής, όπως η ενίσχυση του αντιπλημμυρικού δικτύου ομβρίων, η ολοκλήρωση οριστικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων, αλλά και έργα που έχουν να κάνουν με την αντιφασιστική μνήμη του λαού μας, όπως είναι η μελέτη ανάδειξης του ιστορικού χώρου, ενός χώρου δημοκρατικής μνήμης και θυσίας, του πάρκου του Σκοπευτηρίου.
-          Εμείς υποστηρίξαμε και εφαρμόσαμε ένα διαφορετικό ηθικό υπόδειγμα άσκησης εξουσίας με όρους χρηστής διοίκησης και αποτελεσματικότητας. Είμαστε ο πρώτος φορέας της Πολιτείας, που συνεργαζόμαστε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Διεθνή Διαφάνεια, για την υλοποίηση του Συμφώνου Ακεραιότητας, και μάλιστα στο σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο της Κατασκευής Δικτύου Ομβρίων σε περιοχές των Δήμων Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Μοσχάτου - Ταύρου.
-          Δείξαμε και δείχνουμε μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς, όπως φάνηκε με την περίπτωση του κυκλώματος των διπλωμάτων οδήγησης ή με τα κυκλώματα στις λαϊκές αγορές. Αντιμετωπίσαμε και καταπολεμήσαμε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες διωκτικές αρχές, περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών στο εσωτερικό της Περιφέρειας, π.χ. περιπτώσεις πλαστών πτυχίων, χρηματισμού, υπεξαίρεσης, απιστίας στην υπηρεσία, πλαστογραφίας, δωροληψίας κ.ά..
-          Εκπονήσαμε τη Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων Πολιτών που ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο – ένα κείμενο υψηλής συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας, που σηματοδοτεί ένα σύγχρονο «κοινωνικό συμβόλαιο» μεταξύ των πολιτών και της Περιφέρειας.
-          Δείξαμε ότι παρότι η μητροπολιτικότητα παραμένει στα χαρτιά, όταν υπάρχει η πολιτική βούληση σε συνδυασμό με σοβαρή, συντονισμένη δουλειά μπορούμε αθόρυβα και δυνατά να κάνουμε τη μητροπολιτικότητα πράξη. Σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας για παράδειγμα πολιτικές σύγχρονης, ορθολογικής με σεβασμό στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, διαχείρισης των απορριμμάτων. Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες, που ήθελαν την Αττικής να γίνεται... Νάπολη και να πνίγεται στα σκουπίδια.
-          Καταργήσαμε τους αντιπεριβαλλοντικούς σχεδιασμούς που βρήκαμε, με ΣΔΙΤ, και με εγγυημένες ποσότητες σύμμεικτων απορριμμάτων σε φαραωνικές εγκαταστάσεις, σχεδιασμούς που δεν μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν με ευρωπαϊκά κονδύλια, γιατί παραβίαζαν κάθε περιβαλλοντική αρχή και ευρωπαϊκή πολιτική. Πλέον η Αττική έχει νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Αποβλήτων της, στη βάση δίκαιης χωροταξικής κατανομής της ευθύνης, και των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της εγγύτητας, της ανακύκλωσης. Έναν σχεδιασμό με δημόσιο, αποκεντρωμένο χαρακτήρα για να γίνουν τα απορρίμματα πόρος ανάπτυξης, δημιουργίας πλούτου και θέσεων δουλειάς.
-          Δεν μείναμε στο γράμμα του νόμου, αλλάξαμε τους νόμους για να προσφέρουμε στους πολίτες, να δώσουμε λύσεις σε σύνθετα φαινόμενα, όπως το μεταναστευτικό / προσφυγικό. Ιδρύσαμε έτσι το Κέντρο Logistics που πλέον στηρίζει κοινωνικές δομές σε όλη τη χώρα.
-          Δείξαμε ότι μπορούμε να ξεπερνάμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια, όταν πρόκειται για την υγεία των πολιτών, δίνοντας 40 εκατομμύρια για αγορά σύγχρονου εξοπλισμού για όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, χρηματοδοτώντας με 20 εκατομμύρια τα στρατιωτικά νοσοκομεία, και με 22 εκατομμύρια τη λειτουργία 54 Τοπικών Μονάδων Υγείας.
-          Δείξαμε ότι η Αττική μπορεί να είναι μια περιφέρεια που νοιάζεται για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και για το περιβάλλον καθώς χρηματοδοτούμε με 30 εκατομμύρια την αγορά 92 οικολογικών λεωφορείων.
-          Δείξαμε ότι η Αττική νοιάζεται και στηρίζει την Πυροσβεστική και την Ελληνική Αστυνομία, χρηματοδοτώντας με 10 εκατομμύρια την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού.
-          Δείξαμε ότι μπορούμε να ανατάξουμε έναν χώρο πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού, όπως είναι το Πεδίο του Άρεως, που παραλάβαμε σε πλήρη εγκατάλειψη και που πλέον είναι ένας χώρος όπου γίνονται αθλητικές εκδηλώσεις για μαθητές, όπως το Kids’ Athletics, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑ. Ένας χώρος όπου καθιερώσαμε στα τέλη της χρονιάς μουσικές εκδηλώσεις από την Καμεράτα, το Εθνικό Ωδείο και άλλους σημαντικούς πολιτιστικούς οργανισμούς.
-          Δείξαμε ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να χτίσει μια νέα σχέση με τον Πολιτισμό, μακριά από συγκυριακές εκδηλώσεις αμφίβολης, για μην πω τίποτε χειρότερο, αισθητικής: φτιάχνουμε έτσι, σε συνεργασία με όλους αρμόδιους φορείς, έναν νέο Χάρτη Πολιτισμού της Αττικής, με στήριξη πλήρως προσβάσιμων εκδηλώσεων αλλά και υποδομών, από την ανακαίνιση του θεάτρου του Λυκαβηττού και της Εθνικής Πινακοθήκης ως την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Μνημείο των Σφουγγαράδων στα Κύθηρα.
-          Δείξαμε ότι ο αθλητισμός δεν περιορίζεται σε δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, αλλά αφορά στη διασφάλιση της άθλησης για όλους, μικρούς και μεγάλους, με 140 έργα αθλητικών υποδομών, αξίας 217 εκατομμυρίων, από το νέο βιοκλιματικό πολυδύναμο αθλητικό κέντρο στη Νέα Σμύρνη ως την κατασκευή του αθλητικού πάρκου στο Σχιστό του Κορυδαλλού. Ή τη στήριξη του Αυθεντικού Μαραθωνίου - σήμερα μάλιστα η Περιφέρεια Αττικής μετείχε στη σπουδαία εκδήλωση της έναρξης των εγγραφών του φετινού Μαραθωνίου.
-          Είτε μιλάμε για τη στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων των νέων ανθρώπων, την εξωστρέφεια και την καινοτομία, με 300 εκατομμύρια, είτε για τη συνολική, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, τουριστική προβολή της Αττικής, με σύγχρονο στρατηγικό σχέδιο δράσης και τη σύσταση νέων, πρωτοπόρων θεσμών προσέλκυσης ξένων επενδύσεων όπως το Film Office της Αττικής, ο κατάλογος των όσων έπραξε και υλοποίησε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής, είναι πάρα πολύ σημαντικά.
-          Και πάρα πολλά γίνονται για πρώτη φορά. Όπως το τεράστιο έργο του υποθαλάσσιου αγωγού για την υδροδότηση της Αίγινας. Όπως το μεγάλο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας που σήμερα τρέχει με 168 έργα, προϋπολογισμού μισού δις ευρώ, δηλαδή το 24% του Τεχνικού Προγράμματος. Έργα που ολοκληρώνονται πλέον μετά από αγώνα δρόμου, υπηρεσιακών και αιρετών, και τους ευχαριστώ και από αυτό το βήμα.
-          Έργα όπως αυτά στη Μάνδρα, που επισκεφθήκαμε προχθές, το μεγάλο αντιπλημμυρικό της διευθέτησης του ρέματος Αγίας Αικατερίνης και του χειμάρρου Σούρες, προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων και τη νέα χάραξη της Εθνικής οδού Αθηνών - Θηβών, προϋπολογισμού 25 εκατομμύριων.

Αλλάζουμε το πρόσωπο της Αττικής, με 360 ανοικτά εργοτάξια, που τονώνουν τις τοπικές αγορές και δίνουν δουλειά στους πολίτες
Η Ρένα Δούρου έκανε λόγο για «έργα που έπρεπε να είχαν κάνει εδώ και δεκαετίες, αυτοί που σήμερα μας κουνάνε επικριτικά και άκρως υποκριτικά το δάχτυλο, κατηγορώντας μας για όλα τα δεινά της Αττικής, δεινά, παθογένειες και δυσλειτουργίες για τα οποία ευθύνονται ακριβώς οι ίδιοι, αυτοί που σήμερα θέλουν να ξαναδιοικήσουν την Αττική».
(…) «Εμείς αλλάζουμε το πρόσωπο της Αττικής, με 360 ανοικτά εργοτάξια, που τονώνουν τις τοπικές αγορές και δίνουν δουλειά στους πολίτες, με κορυφαίο παράδειγμα την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου, προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων ευρώ, που σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις μας στο Μικρολίμανο και τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, οδηγεί στη δημιουργία ενός υπερτοπικού αναπτυξιακού πόλου, της Αττικής Ριβιέρας».
«Έχουμε χρέος απέναντι στους πολίτες να πάμε μπροστά, να συνεχίσουμε, τιμώντας το συμβόλαιο αξιοπρέπειας με τους πολίτες. Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας του 2014, και βάζουμε νέους στόχους για μια Αττική με τις αστικές και ψηφιακές υποδομές που απαιτούν οι καιροί, με εμβάθυνση του κοινωνικού δικτύου που έχουμε δημιουργήσει με σύγχρονη διοίκηση, χωρίς διαφθορά και γραφειοκρατία», επισήμανε η Περιφερειάρχης. «Τον δρόμο τον έχουμε χαράξει μαζί με τους πολίτες, που χωρίς τη στήριξή τους σήμερα δεν θα ήμασταν εδώ, χάρη στους πολίτες αντέξαμε και αντέχουμε, τον πόλεμο λάσπης, παραπληροφόρησης, ύβρεων και λοιδοριών». «Συνεχίζουμε και πλέον η Δύναμη Ζωής είναι ακόμη πιο δυνατή. Γιατί έχουμε πλέον μαζί μας, στο πλευρό της παλιάς και δοκιμασμένης ομάδας, ανθρώπους που πήραν την απόφαση να συμπορευθούν μαζί μας. Ανθρώπους από τον ευρύ δημοκρατικό, προοδευτικό χώρο, από τον χώρο της οικολογίας, από τον χώρο των κοινωνικών κινημάτων, από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, του συνδικαλισμού, από όλες τις στράτες της ζωής, νέες και νέους, ανέργους και επαγγελματίες, ανθρώπους με εμπειρία στη διοίκηση, ανθρώπους δοκιμασμένους από τη ζωή». «Και από αυτό το βήμα θέλω να τους ευχαριστήσω, όλες και όλους γιατί έκαναν μια πολιτική επιλογή ζωής, σε καιρούς που οι δυνάμεις του σκότους οι δυνάμεις που απαξιώνουν την Πολιτική και τη Δημοκρατία, οι δυνάμεις του λαϊκισμού σηκώνουν ξανά κεφάλι, και απειλούν. Τους ευχαριστώ που επέλεξαν να συμπορευθούν με τη Δύναμη Ζωής», ανέφερε η ίδια μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]