ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

logo 

Ρένα Δούρου
Αττική



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άγνοια και ασχετοσύνη; Ψέματα και πολιτικό παπατζιλίκι; Και τα δύο μαζί;

Όταν ο Γ. Πατούλης κάνει (και) τα Προσφυγικά επιχείρημα στο ανύπαρκτο πρόγραμμά του...


Με αφορμή την απόπειρα προεκλογικής εκμετάλλευσης από τον υποψήφιο της ΝΔ, Γ. Πατούλη της εμβληματικής, για την εθνική Μνήμη και την Ιστορία της Αθήνας, υπόθεσης της αποκατάστασης των Προσφυγικών Πολυκατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού "ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ" της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου, Γιάννης Μοίρας έκανε την εξής δήλωση:

«Με τις δηλώσεις του ο Γ. Πατούλης προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών, την κοινή λογική και την αντικειμενική αλήθεια, πράγμα που κάνει διαρκώς.

Είναι γνωστό, ότι το έργο αποκατάστασης των Προσφυγικών εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής με τον φορέα "Ανάπλαση Α.Ε.", για τη μετατροπή των διατηρητέων κτιρίων στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας σε υπερτοπική πολιτιστική εστία με κύριο στόχο ένα νέο Μουσείο για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό.

Τα γεγονότα όμως είναι “ξεροκέφαλα” και -για μία ακόμη φορά- τον εκθέτουν.

·         Με τη μεταβίβαση της κυριότητας των 177 διαμερισμάτων του συγκροτήματος των Προσφυγικών από το δημόσιο (ΕΤΑΔ) στην Περιφέρεια Αττικής, τον Αύγουστο του 2016, δικαιώθηκαν οι πολύχρονοι αγώνες και το δίκαιο αίτημα πολλών κοινωνικών φορέων, τοπικών συλλογικοτήτων και της ακαδημαϊκής κοινότητας με εμβληματική συμβολή της Άννυς Βρυχέα.

·         Η Περιφέρεια Αττικής με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (σελ. 11, απ. 297/2016 και  σελ. 10, απ. 123/2017) περιλαμβάνει στον προϋπολογισμό της το έργο για την "Αποκατάσταση Προσφυγικών Πολυκατοικιών στη Λ. Αλεξάνδρας και Ανάπλαση Περιβάλλοντα Χώρου".

·         Τον Ιανουάριο 2019 εγκρίνεται ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού η μελέτη αποκατάστασης των Προσφυγικών Πολυκατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Άνοιξε έτσι ο δρόμος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και την πλήρη αποκατάστασή τους μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης.

·         Τη μελέτη υπέβαλε η “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.” υπό τον Πρόεδρο του Οργανισμού Νίκο Μπελαβίλα ως συντονιστή, ενώ το έργο θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Αττικής με πλήρη χρηματοδότηση.

·         Στα 220 διαμερίσματα των συγκροτημάτων πρόκειται να στεγαστούν ξενώνες συνοδών ασθενών του γειτονικού Γενικού Αντικαρκινικού/Ογκολογικού Νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”, κοινωνικές κατοικίες καθώς επίσης και η μουσειακή έκθεση Μικρασιατικής Μνήμης.

·         Για το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού της πρωτεύουσας έχει δεσμευτεί η Ρένα Δούρου και έχει έρθει από καιρό σε επαφή με σωματεία Μικρασιατών από Δήμους της Αττικής αλλά και τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι ο κ. Πατούλης έπαθε... Μητσοτάκη (ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε wannabes της εξουσίας) ο οποίος "ξέχασε" πρόσφατα ότι ο δρόμος  Υλίκης - Ελευσίνας υλοποιείται ήδη από την Περιφέρεια Αττικής. Έτσι λοιπόν και ο κ. Πατούλης πιστεύει ότι τα Προσφυγικά μπορούν να γίνουν επιχείρημα στο ανύπαρκτο πρόγραμμά του για την Περιφέρεια Αττικής.

Άγνοια και ασχετοσύνη; Ψέματα και πολιτικό παπατζιλίκι; Και τα δύο μαζί;

Ό,τι κι αν ισχύει, η νέα πρόκληση Πατούλη, η οποία θίγει συν τοις άλλοις τη Μνήμη και την Ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού λίγες μέρες πριν τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την εγκατάσταση ελληνικών δυνάμεων στη Σμύρνη και την έναρξη της Μικρασιατικής Εκστρατείας, δεν διορθώνεται από selfies και φανφάρες, δεν αναπληρώνει κανένα κενό ενός ανύπαρκτου προγράμματος για την Περιφέρεια Αττικής και αποτελεί ένα επιπλέον στοιχείο -ανάμεσα στα πολλά- που ο πολίτης θα του δώσει την αρμόζουσα απάντηση στην κάλπη».
Για περισσότερες πληροφορίες:
Twitter: @RenaDourou
Instagram: @rena.dourou

Το Γραφείο Τύπου, 30 /4 /19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]