ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Το  ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε αποφασίσει να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 11/11 και να ζητήσει συνάντηση με την Υπουργό ή την Υφυπουργό Παιδείας προκειμένου να ενημερωθούμε για τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο.
Από την πολιτική ηγεσία ενημερωθήκαμε ότι η συνάντηση μπορούσε να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13/11 και ώρα 2 μ.μ. Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι στην προγραμματισθείσα συνάντηση απουσίαζε και η Υπουργός και η Υφυπουργός – για διαφορετικό λόγο η κάθε μία – και μας συνάντησε η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου.
Επειδή, 4 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα κυβέρνηση,  εκκρεμεί η συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας για μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, κι επειδή τα ζητήματα τα οποία θέλαμε να θέσουμε (διορισμοί στην ειδική εκπαίδευση, διορισμοί στη γενική εκπαίδευση, μαθητεία, εναπομείναντα κενά εκπαιδευτικών, κ.ά.) είναι πολύ σημαντικά θεωρούσαμε δεδομένο ότι έπρεπε είτε η Υπουργός είτε η Υφυπουργός να παρευρεθεί στη συνάντηση και να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις. Για τους λόγους αυτούς η Ομοσπονδία έκρινε σωστό να αποχωρήσει.
Θεωρούμε απαράδεκτη τη συνεχιζόμενη τακτική της Υπουργού Παιδείας να συναντάται με όλους τους επιστημονικούς φορείς της χώρας και να αρνείται συνάντηση με το μεγαλύτερο συνδικάτο του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]