ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Σχετικά με την κατανομή των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών!

 

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η κατανομή των 8586 νέων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών. Είναι προφανές ότι τα κενά είναι πολύ περισσότερα αν σκεφτούμε ότι τη φετινή χρονιά εργάστηκαν πάνω από 40.000 αναπληρωτές/τριες! Για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επιλέγει να κάνει ανακοινώσεις χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση της ΟΛΜΕ. Στις 10 Ιουνίου το ΔΣ της ΟΛΜΕ προχώρησε σε επίσημη καταγγελία της Υπουργού Παιδείας για την άρνησή της να συναντήσει την ΟΛΜΕ και την ουσιαστική περιφρόνησή της προς τον κλάδο! Στις δύο τελευταίες συναντήσεις με την Υφυπουργό κ. Μακρή και το Γ.Γ. κ. Κόπτση ζητήσαμε επίσημη ενημέρωση για την κατανομή  των διορισμών ανά βαθμίδα και ειδικότητα! Φωνή βοώντος... Η απάντηση γνωστή: θα μεταφέρουμε τις θέσεις και τα αιτήματά σας στην Υπουργό...

Την ίδια στιγμή οι χιλιάδες οικογένειες των νεοδιόριστων συνεχίζουν να εμπαίζονται χωρίς να διαφαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα! Είναι προφανές ότι θα προκύψει τεράστια αναστάτωση στις υπηρεσιακές μεταβολές αφού δεν τους δόθηκε το δικαίωμα μετάθεσης πριν την πραγματοποίηση των μόνιμων διορισμών και τίθεται ζήτημα καταστρατήγησης του πίνακα κατάταξης μιας και οι διορισμοί θα γίνουν από τους παλιούς πίνακες σε κενά που δεν μπορούν να διεκδικήσουν οι νεοδιόριστοι της προηγούμενης χρονιάς.

Με μέσο όρο ηλικίας των μονίμων εκπαιδευτικών τα 54 έτη, είναι σαφές ότι οι μόνιμοι διορισμοί αποτελούν ανάσα για την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά χωρίς να δημιουργούνται αδικίες! Έστω και τώρα να βρεθεί μια δίκαιη λύση για όλους και όλες! Οι λογικές κοινωνικού αυτοματισμού που καλλιεργούνται με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ δεν πρέπει να αποπροσανατολίζουν από την ουσία του ζητήματος!

Σε σχέση με την κατανομή οι πληροφορίες που έχω -παρά τη σιγή ασυρμάτου από την πολιτική ηγεσία- είναι τραγικές για τη Δευτεροβάθμια! Η θέση μας για ισοκατανομή των διορισμών όχι μόνο δεν εισακούστηκε, αλλά έχουμε να κάνουμε με συντριπτικά ποσοστά σε βάρος του «φτωχού συγγενή» της εκπαίδευσης! Το ποσοστό της Δευτεροβάθμιας  προσεγγίζει μόλις το 30%!!! Τόσο απλά...τόσο επιτελικά!

Η Πρωτοβάθμια γενική εκπαίδευση θα πλησιάσει τους 5000 διορισμούς!

Η Δευτεροβάθμια γενική εκπαίδευση δεν θα φτάσει ούτε τις 2000!

Η ΕΑΕ της δευτεροβάθμιας παίρνει κάποιες εκατοντάδες θέσεις μαζί με εκπαιδευτικούς μουσικών ειδικοτήτων!

Οι διαψεύσεις της πολιτικής ηγεσίας για τις «διαρροές» που είχαν γίνει τυχαία(;) εδώ και 15 μέρες και σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων, είναι τουλάχιστον προσβλητικές για τους 65.000 εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας!  

Το επόμενο βήμα είναι να επιβεβαιωθούν και οι πληροφορίες για γραπτό ΑΣΕΠ και κατάρτιση του πίνακα διοριστέων μόνο για τους εκπαιδευτικούς που πίανουν τη βάση στο ΑΣΕΠ ακόμη και αν εργάζονται συνεχώς τα προηγούμενα 10-15 χρόνια!

Ο αγώνας για το δημόσιο, δωρεάν, συμπεριληπτικό, δημοκρατικό σχολείο συνεχίζεται!

 

Νεκτάριος Κορδής

Μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τις ΣΥΝΕΚ




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]