ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
(ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ)
Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πέρυσι τέτοια εποχή, δύο μήνες μετά τις εκλογές, ψηφίσαμε για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.
Ψηφίσαμε έχοντας ακόμη στ’ αυτιά μας τις υποσχέσεις ότι μας περιμένουν καλύτερες μέρες.
Ότι η κακοδιοίκηση της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν. Δ. θα αντικατασταθεί με «αναπτυξιακή πολιτική», με « ελάφρυνση των βαρών των εργαζομένων», με «μείωση της ανεργίας», με «βελτίωση του βιοτικού επιπέδου», γιατί «λεφτά υπήρχαν», όπως θυμάσαι.

Τώρα ξέρουμε:
·        Ότι τη χρονιά που μας πέρασε χάσαμε τρείς μισθούς.
·        Ότι τη φετινή χρονιά  έρχεται το “νέο μισθολόγιο” που θα εξελιχθεί σε ένα νέο “φτωχολόγιο”, με παραπέρα περικοπή των αποδοχών μας. ( Έτσι θα προκύψουν οι περικοπές της τάξης των 16 δις Ευρώ που προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμός).
·        Ότι  θα συνδέσουν το μισθό με την παραγωγικότητα (βλέπε αξιολόγηση). Αυτό θα οδηγήσει στην διαμόρφωση ατομικού μισθού κατά υπάλληλο, στην πλήρη εξάρτησή του από τον εκάστοτε προϊστάμενο για να εξασφαλίσει τον μισθό του!!!  Θα οδηγήσει στην κατάργηση κάθε συλλογικότητας στην εργασία, στη δημιουργία κλίματος «ο ένας εναντίον του άλλου», στην αδυναμία ανάπτυξης αγώνων, αλλά και οποιασδήποτε κοινής δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. 
·        Ότι φέτος Ενισχυτική διδασκαλία και Πρόσθετη διδακτική στήριξη δε θα γίνουν στα σχολεία.
·        Ότι οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών δεν θα είναι αυτές που μέχρι τώρα ήταν. Ήδη στα σχολεία εργάζονται καθηγητές διορισμένοι με επετηρίδα, με ΑΣΕΠ, αναπληρωτές, πλήρους και μειωμένου ωραρίου αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ. Ο εργασιακός Μεσαίωνας έρχεται και στο Δημόσιο με ταχείς ρυθμούς.
·        Ότι το « νέο σχολείο» που από φέτος θα γίνει προσπάθεια να εφαρμοστεί θα επιδιώκει την αντικατάσταση της γνώσης από τις δεξιότητες, σε μια όλο και μεγαλύτερη απαίτηση ευελιξίας και προσαρμοστικότητας του εργατικού δυναμικού (απασχολησιμότητα – ευκολότερη εκμετάλλευση)
·        Ότι τα ασφαλιστικά μας ταμεία και ο ΟΠΑΔ διαλύονται και καλούμαστε να πληρώσουμε από την τσέπη μας φάρμακα και εξετάσεις.





Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Νιώθουμε την ίδια με σας αγανάκτηση, πίκρα και οργή. Όμως έχουμε όλοι μας τις ευθύνες μας. Όχι «γιατί μαζί τα φάγαμε» κατά την Παγκάλειο ρήση, αλλά  γιατί δεν αντιδράσαμε όσο έπρεπε, γιατί δεν ακούστηκε από όλους μας το ηχηρό «Όχι!» όπως έπρεπε, γιατί περιμέναμε από μια ηγεσία κουρασμένη και συμβιβασμένη να μας οδηγήσει, όταν έπρεπε να έχουμε ξεσηκωθεί όλοι. Έτσι, δεχθήκαμε λίγο πολύ παθητικά την κλοπή όσων είχαν οι προηγούμενες γενιές κατακτήσει με αγώνες εδώ και δεκαετίες. Αφήσαμε να μας κλέψουν τα όνειρα, τα δικά μας και των παιδιών μας. Και το χειρότερο, επιτρέψαμε να μας ενοχοποιήσουν και να μας κάνουν να νιώσουμε συνένοχοι στη λαμογιά και τη λεηλασία της χώρας.

Δε καταφέρνουμε τίποτε  όμως με το να κλαίμε  τη μοίρα μας, το ξέρετε άλλωστε  πως η μεμψιμοιρία και η παραίτηση δεν μας ταιριάζουν, πως συνεχίζουμε να παλεύουμε για να κρατήσουμε τη στάχτη αναμμένη, με μόνη δύναμη τον Συνάδελφο. Γιατί είμαστε συνάδελφοι όταν μετατρέπουμε στους Συλλόγους Διδασκόντων και τις Συνελεύσεις σε όργανα λήψης αποφάσεων για όλα τα μικρά και τα μεγάλα που μας απασχολούν. Αποφάσεις που μπορούμε να τις επιβάλουμε όταν λειτουργούμε συλλογικά και αυτό είναι που τρέμει η εξουσία. Γιατί ξέρει πως χωρίς τη δική μας συναίνεση το «Νέο Σχολείο» δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Μόνη μας ελπίδα λοιπόν να δούμε τον εαυτό μας κομμάτι μιας διαρκώς αμφισβητούμενης, αλλά υπαρκτής συλλογικότητας. Αυτής που δεν θα επιτρέπει πια στους εκπροσώπους μας να ψηφίζουν άλλα όταν το κόμμα τους είναι στην εξουσία κι άλλα όταν είναι αντιπολίτευση, ούτε να χτίζουν προσωπικές καριέρες στηριγμένες σε κάθε είδους «εξυπηρετήσεις», αλλά αυτής που επιμένει να στέκεται απέναντι σ’ όλα αυτά με αξιοπρέπεια.

Επειδή η μόνη απάντηση που καταλαβαίνουν οι κυβερνώντες είναι οι ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων.
Επειδή δε βολευόμαστε  στη ζωή που μας προσφέρουν.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 9ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
(ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]