ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23
Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  5910896                                      Αιγάλεω: 21 /01 /2011


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ
(ΣΤΟ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αιγάλεω την Πέμπτη 27/01/2011 στις 1:30 μ.μ. )


Η κυβέρνηση στο όνομα της κρίσης και με την καθοδήγηση της τρόικας (ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης) , εξαπέλυσε την πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών ενάντια στους εργαζόμενους, που καλούνται να πληρώσουν την κρίση του συστήματος για την οποία δεν ευθύνονται, με πρωτοφανείς μειώσεις στους μισθούς τα δώρα και τις συντάξεις.
Παράλληλα, ξεκίνησε και μια πρωτόγνωρη επίθεση στα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Η φορολογική πολιτική με την αύξηση των έμμεσων φόρων μειώνει ακόμα περισσότερο το εισόδημά μας. Ο ΦΠΑ έφτασε στο 23% με κατάργηση των ενδιάμεσων κλιμακίων, τα εισιτήρια αυξάνονται κατά 40%, το πετρέλαιο και η βενζίνη εκτινάσσονται σε πρωτοφανή ύψη χωρίς διεθνή αύξηση των τιμών τους. Τρόφιμα και πληθωρισμός αυξήθηκαν παράλληλα με την κατακόρυφη  αύξηση της ανεργίας.
Αποτέλεσμα αυτής της οικονομικής πολιτικής και της αντίληψης για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, είναι η μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση, η δραματική μείωση των διορισμών  και οι εξευτελιστικές αμοιβές για την εργασία των εκπαιδευτικών.
Περισσότερο απ’ όλες τις κατηγορίες των εκπαιδευτικών πλήττονται οι συνάδελφοι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. Εκτός από τους απαράδεκτους όρους απασχόλησης και πληρωμής οι συνάδελφοι αυτοί εξευτελίζονται και απ’ τις καθυστερήσεις των δεδουλευμένων τους. Είναι γνωστό πως η πληρωμή των συνάδελφων αναπληρωτών καθυστερεί απαράδεκτα με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε ξεχωριστές κινητοποιήσεις ή ακόμα και σε επίσχεση εργασίας, αφού αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης!

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ αναγνωρίζοντας τα οξυμμένα προβλήματα των συναδέλφων αναπληρωτών και ωρομισθίων οργανώνει ειδική συγκέντρωση τους στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αιγάλεω την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 στις 1:30μ.μ. Σκοπός της συγκέντρωσης είναι η συζήτηση για τα προβλήματα των αναπληρωτών και οι τρόποι αντιμετώπισής τους. Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αιγάλεω βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών ΟΡΥΖΟΜΥΛΩΝ και ΙΑΣΙΟΥ  (η οδός Ορυζομύλων είναι κάθετη στη Λεωφόρο Θηβών στο ρεύμα προς Πειραιά στο ύψος του καταστήματος Sprider)

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Κορδής  Νεκτάριος                       Στυλιανουδάκης  Ζαχαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]