ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Προς τον
αντιπρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Συνάδελφοι,
Θεωρούμε επιτακτικά αναγκαίο να συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ αύριο Τετάρτη 19/1/11 στις 10 πμ για να συζητήσει τα παρακάτω θέματα:
1. Μη συμμετοχή της ΟΛΜΕ στην ολομέλεια του ΕΣΥΠ (19/1/11).
2. Διοργάνωση από κοινού με τη ΔΟΕ συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την επόμενη βδομάδα για το θέμα της συγχώνευσης και κατάργησης σχολείων.
Εκτιμούμε ότι σε μια περίοδο που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση προωθούν νόμους και αποφάσεις που κατεδαφίζουν εργασιακά, κοινωνικά και μισθολογικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, όπως και όλων των εργαζόμενων, σε μια περίοδο που οι κρατικές δαπάνες για την παιδεία περικόπτονται δραματικά και προωθείται η πλήρης παράδοση της παιδείας στις δυνάμεις της αγοράς, η ΟΛΜΕ δεν έχει καμία θέση στο ακροατήριο της Υπουργού Παιδείας.
Είναι μάλιστα απαράδεκτη και προκλητική η τακτική της Υπουργού Παιδείας, η οποία, αφού παρουσιάσει στα μέλη του ΕΣΥΠ το πλαίσιο των πολιτικών της σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης, στη συνέχεια σκοπεύει να αποχωρήσει, για να μείνουν τα μέλη του ΕΣΥΠ να συζητήσουν διαδικαστικά θέματα.
Προφανώς οι θέσεις και οι προτάσεις των εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων δεν ενδιαφέρουν την κ. Υπουργό, αφού οι πολιτικές της έχουν ήδη αποφασιστεί και σχεδιάζει να τις υλοποιήσει όποιες και εάν είναι οι απόψεις των παραπάνω φορέων.

Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ
Ζωγραφάκη Ελένη
Κοτσιφάκης Θέμης
Παπαχατζής Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]