ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Ε,  ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ….

Διαβάζουμε σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, που δημοσιεύτηκε και στο Ριζοσπάστη του Σαββάτου 29-1-11: «Με πρόταση του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ θα γίνει 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 31 Γενάρη, και κάθε φορά που επιχειρείται η εφαρμογή των εγκυκλίων υποχρεωτικών μετακινήσεων εκπαιδευτικών ή συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολείων»!!
Ποια είναι όμως η αλήθεια;
Η σχετική απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ συζητήθηκε σε μίνι σύσκεψη την Πέμπτη το μεσημέρι με όσα μέλη του ΔΣ βρίσκονταν στα γραφεία της ΟΛΜΕ. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ κατά τη συνήθη πρακτική του εδώ και δύο χρόνια, απουσίαζε από την ομοσπονδία!  
Έτσι ποτέ δεν κατατέθηκε, είτε προφορικά είτε γραπτά είτε στη γραμματεία είτε στο ΔΣ, τέτοια πρόταση από τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ. Μπορεί να τη σκέφτηκε, βέβαια….
Αλήθεια, ο συντάκτης της ανακοίνωσης  πιστεύει πως τα ψέματα που γράφει αθωώνονται στο όνομα του «ταξικού συνδικαλισμού»;
Και η υποκρισία είναι απύθμενη όταν, μετά την αναστολή της συγκεκριμένης κινητοποίησης που αποφάσισε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αφού έγινε ουσιαστικά ανάκληση της εγκυκλίου από το Υπ. Παιδείας με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας  του Υπουργείου και κάτω από την πίεση που άσκησε η ΟΛΜΕ, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την «πλειοψηφία της ΟΛΜΕ γιατί  ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 31 ΓΕΝΑΡΗ, αποδεικνύοντας τον υπονομευτικό ρόλο της»!!
Με αφορμή αυτό το γεγονός καταγγέλλουμε δημόσια σε όλους τους συναδέλφους μας, για μια ακόμη φορά, το γεγονός της πλήρους ανυπαρξίας στη ζωή της ΟΛΜΕ του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ από το τελευταίο συνέδριο μέχρι σήμερα.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στην ΟΛΜΕ αδιαφορεί πλήρως  για την λειτουργία της ομοσπονδίας, αλλά εντέλει και για την ίδια την εκπροσώπηση της παράταξής του και των συναδέλφων που τον εξέλεξαν στο ΔΣ. Άραγε γνωρίζουν οι συνάδελφοι, ακόμα και τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, πως ο εκπρόσωπός τους εμφανίζεται στην ΟΛΜΕ για λίγες ώρες μια φορά την εβδομάδα και μόνο για τις συνεδριάσεις του ΔΣ; Τελευταία, βέβαια, μετά την εκλογή του και στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ (!) ούτε σε αυτές έρχεται από την αρχή όταν συμπίπτουν με τις συνεδριάσεις της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ.
Το υπόλοιπο διάστημα, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου είναι στην «ταξική πάλη» δηλ. στα γραφεία του κόμματος στο Περισσό.
Το ποτήρι της υποκρισίας ξεχείλισε.
Κανένας μας  δεν είναι υπεράνω κριτικής, επειδή δηλώνει αυτάρεσκα, όπως ο εν λόγω εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, «ταξικός συνδικαλιστής». Είναι πέρα για πέρα παράλογο ακόμα και σε αποφάσεις με τις οποίες συμφωνεί και ο ίδιος να μην συμβάλλει στην υλοποίησή τους. Όπως είναι έξω από κάθε λογική να εμφανίζεται σε περιοδείες που τον στέλνει η ΟΛΜΕ ως εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και να την καταγγέλλει.
Και η πολιτικο-συνδικαλιστική αντιπαράθεση έχει τα όριά της. 
Και η στοιχειώδης αξιοπρέπεια είναι απαραίτητη σε όλους μας….

31-1-2011

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]