ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΨΑΛΙΔΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 30%ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
( ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)                      

ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΟΥΡΕΥΕΙ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ!
Στο κούρεμα του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλωνέως και κατά 30%, είναι έτοιμη να προβεί η Κυβέρνηση μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Μνημόνιο -4. Μάλιστα, η σχετική μνημονιακή πρόβλεψη δεν αφορά μόνο το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), αλλά και όσα επικουρικά ταμεία και ταμεία πρόνοιας παρουσιάζουν ελλείμματα.

Έτσι λοιπόν, αφού η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, επιμένει να αποπληρώσει στο ακέραιο το επαχθές δημόσιο χρέος, ξορκίζοντας την αναδιάρθρωση «αντισταθμίζει τη χασούρα» κουρεύοντας όχι μόνο μισθούς και συντάξεις αλλά και τα εφάπαξ των συνταξιούχων!
Η κατάσταση στο ΤΠΔΥ, αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς οι καθυστερήσεις στην έκδοση του εφάπαξ μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 5,5 χρόνια. Μάλιστα, το ΔΣ του ταμείου αποφάσισε να προβεί και στο «κόψιμο» των κατ' εξαίρεση εγκρίσεων που παρείχε, σε δικαιούχους με προβλήματα υγείας, σε μια προσπάθεια να πιέσει ακόμα περισσότερο τις πιο ευάλωτες κατηγορίες συνταξιούχων, να δεχτούν την επαίσχυντη ρύθμιση, ως «λύση»!

Φυσικά τα ελλείμματα του ΤΠΔΥ, δεν έπεσαν από τον ουρανό! Αντιθέτως, αποτελούν, μεταξύ άλλων, προϊόν και της πρόσφατης (αλλά και της απειλής μιας ακόμη...) κατεδάφισης του Ασφαλιστικού!Συγκεκριμένα, μόνο τον Ιανουάριο του 2011, κατατέθηκαν 1847 αιτήσεις συνταξιοδότησης έναντι 1032αιτήσεων τον Ιανουάριο του 2010...

Μάλιστα, πολλοί δικαιούχοι έχουν καταφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την καταβολή των καθυστερούμενων εντόκως αλλά και αποζημιώσεις. Τις κινήσεις αυτές μάλιστα, ενδυναμώνει και το πρόσφατο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, το οποίο διαπιστώνει πως η καθυστέρηση γεννά δικαιώµατα αποζηµιώσεων και έντοκης καταβολής των καθυστερούµενων.
ΠΗΓΗ:ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]