ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ « 5ΠΡΟΣ 1»! ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
«Βασιλικότερη του βασιλέως» αποδεικνύεται ηνεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών, με εγκύκλιό του,απαγορεύει για απροσδιόριστο χρονικό διάστημαόλες τις προσλήψεις στο Δημόσιο καταργώντας ακόμα και τον τροϊκανό κανόνα «5 συνταξιοδοτήσεις 1 πρόσληψη»! Μ’ αυτό τον τρόπο ο δημόσιος τομέας οδηγείται στην πλήρη απαξίωση και δημιουργείται το έδαφος για την ιδιωτικοποίησητων υπηρεσιών του.  
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου εκδόθηκε εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικώνμε την οποία ζητούνται από όλους τους δημόσιους φορείς και τα υπουργεία τα εξής:
- Να μην προχωρήσουν στην έκδοση και δημοσίευση αποφάσεων πρόσληψης προσωπικού. Αυτό αφορά εκείνους που έχουν μετάσχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και έχουν πετύχει, χωρίς ακόμα να έχουν διοριστεί λόγω του παγώματος των προσλήψεων!
- Να μην υλοποιήσουν οποιαδήποτε άλλη απόφαση διορισμού σε τακτικό προσωπικό, είτε πρόκειται για σύμβαση αορίστου χρόνου είτε για πρόσληψη μονίμων.
Το πρόσχημα αυτής της εγκυκλίου είναι η προσπάθεια, υποτίθεται, του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να ελέγξει τον προγραμματισμό των προσλήψεων, με «απαρέγκλιτο στόχο» να μην ξεφύγει η αναλογία ένα προς πέντε (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις) σε κανέναν δημόσιο οργανισμό ή υπουργείο. Ο πραγματικός όμως στόχος είναι η πλήρης απαξίωση του Δημοσίου, προκειμένου να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση όλων των, εν δυνάμει προσοδοφόρων, υπηρεσιών του.
Έτσι λοιπόν οι διαδικασίες πρόσληψης «παγώνουν» μέχρι να εκδοθούν οι κοινές αποφάσειςΡαγκούση-Παπακωνσταντίνου, που θα καθορίζουν όχι μόνον τον συγκεκριμένο αριθμό των προσλήψεων για φέτος, αλλά και τη γενικότερη κατανομή των προσλήψεων που θα γίνουν ανά φορέα και υπηρεσία σε όλο το Δημόσιο. Μάλιστα η κατανομή των θέσεων που θα εγκριθούν αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος γι' αυτόν ακριβώς το λόγο έχει ζητήσει τα αιτήματα για προσλήψεις από όλα τα υπουργεία και τους οργανισμούς.
Η πραξικοπηματική κίνηση του Υπουργού Εσωτερικών θα φέρει σε απελπιστική θέση τούς χιλιάδες πολίτες που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (το 2008 και το 2009) και δεν έχουν ακόμα διοριστεί. Ανάμεσά τους είναι περίπου 500 υπάλληλοι των ΟΤΑ, 620 εκπαιδευτικοί, 660 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, καθώς και 500 υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών. Να τονιστεί ότι οι επιτυχόντες αυτοί έχουν παρατήσει τις προηγούμενες δουλειές τους και έχουν νοικιάσει σπίτια στον τόπο όπου θα λάβει χώρα ο διορισμός τους. Και όμως! Αντί να τους διορίσει, η μνημονιακή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους εμπαίζει και τους κρατά ομήρους και άνεργους!
Απέναντι σε αυτή την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της διάλυσης του Δημοσίου και της εξαθλίωσης των χιλιάδων ομήρων-επιτυχόντων του ΑΣΕΠ δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αντίσταση και την ανυπακοή! Ανυπακοή μέχρι την προοδευτική ανατροπή!
 ΠΗΓΗ: ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]