ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Ψήφισμα B' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής
Νίκη στους αγώνες των μεταναστών και ιδιαίτερα στον αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους 300 μετανάστες εργάτες, που βρίσκονται σε απεργία πείνας διεκδικώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις. Ο αγώνας τους είναι πέρα για πέρα δίκαιος καθώς οι μετανάστες αποτελούν το κομμάτι της εργατικής τάξης που πρώτο βιώνει την πιο σκληρή εκμετάλλευση. Η κερδοφορία του ελληνικού καπιταλισμού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υπερεκμετάλλευση των μεταναστών, οι οποίοι έχουν ποτίσει με το αίμα και τον ιδρώτα τους τα μεγάλα έργα, τα εργοστάσια, τα ναυπηγεία, τα χωράφια. Σήμερα την περίοδο της κρίσης και της εντεινόμενης επέλασης του Κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, οι μετανάστες είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο της επίθεσης.
Ο αγώνας τους είναι δίκαιος, ενάντια στα τείχη του αίσχους που υψώνονται στα σύνορα και στα γκέτο της ντροπής που φτιάχνονται στις πόλεις, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την αστυνομική βαρβαρότητα, τη ρατσιστική και τη φασιστική τρομοκρατία.
Οι μετανάστες και οι μετανάστριες δεν έρχονται εδώ για τουρισμό ή για να πλουτίσουν. Έρχονται κυνηγημένοι από τη φτώχεια, τους πολέμους, τις δικτατορίες, τη λεηλασία των χωρών και των κοινωνιών τους από τις πολυεθνικές, το ΔΝΤ και τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη. Έχουν δικαίωμα στη ζωή και, εκτός από τα κεφάλαια, τα εμπορεύματα και τους στρατούς, έχουν κι αυτοί το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση.
Στην προσπάθεια Κυβέρνησης, ΜΜΕ, πολιτικών κομμάτων και παρακρατικών ομάδων να στοχοποιήσουν τους μετανάστες και τους πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες ως υπεύθυνους για τη φτώχεια, την ανεργία και την εγκληματικότητα, εμείς απαντάμε με την ανάδειξη των πραγματικών υπευθύνων: της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ, που με τον αντεργατικό τους οδοστρωτήρα όλους αυτούς τους μήνες σκορπάνε τη φτώχεια, την ανεργία και την απόγνωση.
Υπεύθυνες για τη μετανάστευση είναι και οι ελληνικές κυβερνήσεις, που όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχουν στις διεθνείς σταυροφορίες των δολοφόνων του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, παρέχοντας τις βάσεις, τον εναέριο χώρο, αλλά και χιλιάδες στρατού, που βρίσκεται εκτός συνόρων (Αφγανιστάν, Σομαλία, Κόσοβο κ.α.) ως στρατός κατοχής. Είναι οι ίδιες ελληνικές κυβερνήσεις που συνεργάζονται με το κράτος- τρομοκράτη του Ισραήλ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, πραγματοποιώντας κοινές ασκήσεις και κρυφές συναντήσεις, αλλά και και με την ΕΕ που με τη συμφωνία Δουβλίνο2 και την δύναμη FRONTEX κλείνει τα σύνορα της. Οι διεθνείς οργανισμοί και οι εθνικές κυβερνήσεις αρχικά σκορπούν το θάνατο και τη δυστυχία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου και έπειτα ορθώνουν τεράστια τείχη, όταν οι κυνηγημένοι λαοί ζητούν αλλού την τύχη τους.
Ελληνες και Ξένοι εργάτες ενωμένοι!
Ο αγώνας των μεταναστών επιδιώκουμε να ενωθεί με τον αγώνα των εργαζομένων/ανέργων και της νεολαίας απέναντι στη βαρβαρότητα των εργοδοτών, της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η ενότητα της πάλης ξένων και Ελλήνων εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος για τη νικηφόρα έκβαση απέναντί τους. Τα σωματεία οφείλουν να στηρίξουν τον αγώνα και να τον κάνουν υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος για να γίνει η νίκη της απεργίας νίκη όλων των εργαζομένων.
-ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
-ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΙΙ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.
-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΕΙΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
-ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ
-ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
Αιγάλεω 3 Φλεβάρη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]