ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011
των ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ ΕΛΕΝΗΣ και ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ ΘΕΜΗ
ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΟΛΜΕ από τις ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Με μια καταιγιστικού τύπου επίθεση στα δημόσια και κοινωνικά αγαθά (στην παιδεία, στην υγεία, και τις συγκοινωνίες) αλλά και στα δικαιώματα των εργαζομένων (στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς, στην κοινωνική ασφάλιση και στις συντάξεις) η κυβέρνηση προσπαθεί να διαλύσει ότι δημιουργήθηκε ως κοινωνικό κράτος στη χώρα μας τον τελευταίο αιώνα.
Σοκ και δέος, η συνταγή του ΔΝΤ που έχουν αποδεχθεί πλήρως και οι «σοσιαλιστές» κυβερνήτες μας.
Ειδικότερα στο χώρο της παιδείας, η κυβέρνηση κήρυξε σε διωγμό τη δημόσια εκπαίδευση. Οι εκτεταμένες συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, οι δραματικές περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία, οι περικοπές στις καθημερινές λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, η σημαντική μείωση του εκπαιδευτικού δυναμικού, φέρνουν το δημόσιο σχολείο στα όρια επιβίωσής του.
Και αντί η Υπουργός Παιδείας να συνειδητοποιεί την ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά την δική της προσωπική ευθύνη για αυτή την πολιτική που διαλύει το δημόσια σχολείο, έχει βάλει στο στόχαστρο τους εκπαιδευτικούς και τους αγώνες τους. Αγώνες που γίνονται ακριβώς γιατί εφαρμόζει αυτή την πολιτική. Και όταν ζητά υποκριτικά από τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών να προτείνουν τρόπους αναπλήρωσης μαθημάτων, δεν έχει την στοιχειώδη ευθιξία να αναγνωρίσει τα προβλήματα που δημιουργεί στο δημόσιο σχολείο η πολιτική της. Τα κενά εκπαιδευτικών, τη κατάργηση της ΠΔΣ, την απαξίωση του εκπαιδευτικού……
Δεν σταματά εκεί. Αφού στοχοποιεί τους εκπαιδευτικούς συνολικά, προχωρά και στην προσωπική στοχοποίηση αγωνιστών εκπαιδευτικών, προφανώς για να αλλάξει την θλιβερή ατζέντα των καταργήσεων σχολείων που έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα. Έτσι στοχοποιεί, χωρίς κανένα στοιχείο, τον πρώην πρόεδρο της ΟΛΜΕ Γρηγόρη Καλομοίρη που έκανε το «έγκλημα» να συμμετάσχει μαζί με εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στην διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής στις 18/3/11.
Στοχοποιεί μέσω του φιλικού της τύπου στελέχη της ΟΛΜΕ, ή και ολόκληρη την ηγεσία της ΟΛΜΕ, ακόμα και συναδέλφους που βρίσκονταν εκτός Αθήνας εκείνη την ώρα. Γκεμπαιλισμός, ψέματα, λάσπη και όποιον πιάσει απευθείας, αλλιώς …. περνάει σύριζα. Στην πραγματικότητα στοχοποιείται η ίδια η δυνατότητα να διαμαρτυρόμαστε για την άθλια και αντιλαϊκή πολιτική τους. Κάθε διαμαρτυρία θα επιχειρείται να πνίγεται στη γένεσή της. Άλλωστε έτσι δεν έγινε και με τους συναδέλφους μας που προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν στην παρέλαση της Αθήνας; Ακόμη και τις κούκλες συνέλαβαν οι απίστευτοι…..
Καταγγέλλουμε αυτά τα γεγονότα. Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική που προσπαθεί να πνίξει στη σιωπή κάθε διαμαρτυρία για την πολιτική της κυβέρνησης, χέρι – χέρι με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε όλο αυτό το τοπίο εμφανίσθηκε και η ΠΑΣΚ Καθηγητών. Η παράταξη η οποία εδώ και ένα χρόνο έχει σιγήσει και δεν έχει εκδώσει μια κεντρική ανακοίνωση για τα μέτρα, τις περικοπές των μισθών και των συντάξεών μας, εξέδωσε ανακοίνωση όχι για να καταγγείλει τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, αλλά για να αναμασήσει τα ψέματα της Υπουργού και του Περιφερειακού Διευθυντή για «βία, καταστροφές» και άλλα φαντασιακά που δήθεν συνέβησαν την Παρασκευή 18-3-11, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να «απομονωνόσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που σπιλώνουν την εικόνα του δασκάλου και αμαυρώνουν την ιστορία του κλάδου». Μπράβο παιδιά, άξια έχετε τον τίτλο της κυβερνητικής παράταξης. Hismaster’svoice. Μα δεν σας προβληματίζει ότι αν είχαν συμβεί ζημιές και «βίαιες πράξεις» θα είχαν εικόνα τα κανάλια που ήταν έτσι κι αλλιώς εκεί για ώρες;
Για το εκπαιδευτικό κίνημα είναι τίτλος τιμής να αγωνίζεται στους δρόμους και τις πλατείες, τις σχολικές αίθουσες και τα αμφιθέατρα για να ακυρώσει τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, αξιοποιώντας και κάθε ειρηνικό μέσο διαμαρτυρίας για να ακουστεί παντού η φωνή του αγωνιζόμενου λαού, που απαιτεί να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και να φύγει η τρόικα από τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]