ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Νέα βάρβαρη επίθεση στο εισόδημα των Δημοσίων υπαλλήλων
Η εκτίμηση μας ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το νέο μισθολόγιο ως εργαλείο για την παραπέρα περικοπή εισοδημάτων των εργαζόμενων στο Δημόσιο αλλά και τον περιορισμό και τη διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών μέσα από τη δραστική μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο, επιβεβαιώνεται από το προσχέδιο μελέτης που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Είναι αποκαλυπτικό ότι η όλη μελέτη έχει συνταχθεί και έχει ως βάση τις βάρβαρες περικοπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στα εισοδήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο (25% κατά μέσο όρο για το 2010) και τα σενάρια που προβάλλει για τις μισθολογικές εξελίξεις στα επόμενα χρόνια προβλέπουν και νέες μειώσεις εισοδημάτων. Η ετήσια μισθολογική δαπάνη προβλέπεται να μειωθεί κατά 7 δις.
Από επί μέρους συμπεράσματα και διαπιστώσεις αποκαλύπτεται και ο προσανατολισμός των μέτρων που θα προωθήσει η κυβέρνηση που θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στα εισοδήματα και τη μισθολογική κατάσταση των εργαζόμενων στο Δημόσιο (σύνδεση αμοιβής με βαθμό και με καθήκοντα κτλ).
Η άναρχη μισθολογική κατάσταση στο Δημόσιο και η ύπαρξη δεκάδων επιδομάτων που φαλκίδευσαν και φαλκιδεύουν εν ενεργεία και συντάξιμες αποδοχές και είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις την τελευταία εικοσαετία, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για τη μισθολογική ισοπέδωση και τη νέα μείωση των εισοδημάτων. Μάλιστα την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση απορρίπτει την εδώ και πολλά χρόνια διατυπωμένη πρόταση της ΑΔΕΔΥ για νέο μισθολόγιο.
Ιδιαίτερη ανησυχία όμως δημιουργούν οι προβλέψεις και τα σενάρια για τον περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο τα επόμενα χρόνια που με βάση και τις κυβερνητικές κατευθύνσεις προδιαγράφουν τη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και την υποβάθμιση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και την Ελληνική κοινωνία, τη στιγμή που και επίσημα αναγνωρίζεται ότι τόσο το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου Τομέα όσο και η απασχόληση δεν είναι τα προβλήματα για τη χώρα μας, μια και συγκριτικά είναι πιο κάτω από τα μέσα επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να συνεχίζονται και να προωθούνται πολιτικές διάλυσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων του Δημοσίου και των Δημοσίων αγαθών.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, όλα τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας πρέπει να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που σφαγιάζουν βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις μας, για την επαναφορά και τη διεύρυνσή τους.
2/3/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]