ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ανακοίνωση

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και της Τρόικας,
προσπερνώντας πρακτικές συκοφάντησης
και στοχοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

Για μια ακόμη φορά κυβερνητικά στελέχη επιστρατεύουν μεθόδους κατασυκοφάντησης και τη στοχοποίησης συνδικαλιστών και αγωνιστών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των κοινωνικών κινημάτων ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Τελευταίο θύμα αυτής της ανήθικης πρακτικής  υπήρξε και ο συνάδελφος και συναγωνιστής Γρηγόρης Καλομοίρης, πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ και νυν αντιπρόεδρος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, και στέλεχος της Αυτόνομης Παρέμβασης, που δέχτηκε από το Βήμα της Βουλής συκοφαντική επίθεση της υπουργού Παιδείας.
Καταγγέλλουμε τους δράστες αυτής της θλιβερής πρακτικής, που εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκστρατεία σπίλωσης, συκοφάντησης και απαξίωσης δραστήριων αγωνιστών και τελικά του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος, και τους παραδίδουμε στη χλεύη του εκπαιδευτικού κινήματος και του ελληνικού λαού.
Μαζί τους καταγγέλλουμε και τους μηχανισμούς παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης που μετατρέπονται σε φερέφωνα αυτής της αντιδημοκρατικής πρακτικής, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει γνωστό εκδοτικό συγκρότημα, που έχει αναλάβει εργολαβικά τη στήριξη της πολιτικής του Μνημονίου και της Τρόικας. 
Καταγγέλλουμε τέλος και εκείνα τα ηγετικά συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚ σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ που υιοθετούν και αναπαράγουν ψευτιές και ανακρίβειες των κύκλων της εξουσίας, εγκαταλείποντας προσωρινά την απραξία και την αδιαφορία τους για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο σε μια κρίσιμη συγκυρία. 
Ας γνωρίζει η υπουργός Παιδείας και η κυβέρνησή της πως η λογιστική πρακτική των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων δεν πρόκειται να ορθοποδήσει, όσες θεωρίες κι αν επιστρατεύει περί εκπαιδευτικών που δήθεν «υποκινούν» και «καθοδηγούν» τους μαθητές σε καταλήψεις και βιαιοπραγίες.
Ας αντιληφθεί επιτέλους ότι ο μόνος υποκινητής της δίκαιης αντίδρασης που συναντούν τα σχέδιά της είναι η πολιτική που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση σε βάρος του ελληνικού λαού. Ας κατανοήσει ότι η συνεχώς διογκούμενη κοινωνική οργή δεν πρόκειται να καταλαγιάσει, αν δεν ακυρωθεί η πολιτική που προωθεί, μια πολιτική που επιδιώκει την ανατροπή κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και την παράδοση δημόσιων και κοινωνικών αγαθών στην ασύδοτη ιδιωτική κερδοσκοπία.
 Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες της τις δυνάμεις της για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων και για την ανατροπή της καταστροφικής, για τους εργαζόμενους και τον τόπο μας, πολιτικής της κυβέρνησης και της Τρόικα.
28/3/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]